Sørg for at få daglig motion på arbejdet

Sørg for at få daglig motion på arbejdet

Mange har høje ambitioner, når det gælder at få kroppen i form, især efter nytår og før sommeren. Virkeligheden har imidlertid en evne til at komme imellem og som du ved, kan det være vanskeligt og lidt af et puslespil at finde plads til kvalitetstid til dig selv i en hektisk hverdag. Så er det heldigt, at du med enkle midler kan lægge lidt motion ind i løbet af arbejdsdagen. Det eneste, det kræver, er smart indretning og en smule dedikation. 

 

Møbler, der bidrager til den daglige motion
Hvis vi starter med interiøret, kommer du langt bare ved at arbejde ved en bestemt type møbler. Har du et hæve-/sænke skrivebord kan du styrke dine muskler ved at stå op og arbejde nogle gange om dagen. Derudover påvirkes forbrændingen og blodcirkulationen positivt. Vælger du at stå på et balancebræt, er træningseffekten endnu større. Det giver også fordele at skifte din almindelige kontorstol ud med en sadelstol eller balancebold, da det tvinger dig til at aktivere dine mave- og rygmuskler for at få en god kropsholdning. Og det sker vel at mærke, uden at du selv lægger mærke til indsatsen.

 

Produkter, der øger aktiviteten
Hvis du ønsker lidt mere aktivitet, kan du få en kontorcykel eller et gåbånd, som du og dine kolleger kan deles om. Brug dem en halv time om formiddagen og endnu en halv time efter frokost, så har du samlet fået en times motion, der gør godt i kroppen. Blodcirkulationen er steget og dit hjerte har arbejdet, uden at du af den grund er blevet varm og svedig. Og dertil kommer, at hele virksomheden har alt at vinde med den øgede aktivitet. Det er velkendt, at bevægelse øger kreativiteten såvel som glæden og evnen til at lære.

 

Ukomplicerede hverdagsaktiviteter
Hvis du ikke har adgang til ovennævnte produkter, er der alligevel håb. Det bedste er, at den daglige motion kan være helt ligetil. Du kan for eksempel tage trapperne i stedet for elevatoren, gå en omvej til printeren eller frokoststuen og holde gående møder. Det kan også være så simpelt som at sidde ned og rejse sig op ti gange i træk. Eller lave nogle armbøjninger mod skrivebordet eller væggen et par gange om morgenen og igen om eftermiddagen. Forsøg at lave 40-50 arm- og knæbøjninger hver arbejdsdag. En både enkel og effektiv rutine.

 

Det er sjovere at gøre det sammen
Hvis det føles ubehageligt med dine kollegers blikke, kan du lave dine øvelser, når du besøger toilettet eller kopirummet. Men hvis du gør det åbenlyst ved din arbejdsplads, vil du garanteret få følgere, og så vil I inden længe være et hold, der motiverer og minder hinanden om, at ”nu er det tid til dagens første træning”. Og så har du samtidig fået en rutine, hvor motion er en naturlig del af din dagligdag.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik