Tips til sundere arbejdsvaner gennem korrekt arbejdsstilling

Hvorfor sidde når du kan stå? Flere og flere mennesker kommer til at indse vigtigheden af at stå op på jobbet. Ved at bruge højdejusterbare skriveborde, hæve-/sænkeborde, opnår man ergonomiske betingelser for et godt arbejdsmiljø og et bedre helbred. Ved at variere arbejdsstillingen bliver musklerne i dine ben og ryg aktiveret, hvilket igen øger blodcirkulationen og hjælper med at forhindre muskel- og knogleskader. Derudover kan det betyde, at man taber sig.

 

- Det er vigtigt både at stå og sidde i løbet af din arbejdsdag, siger Anna Millbourn Olander, ergo- og fysioterapeut. Ved at have et bord, der er nemt at justere i højden, kan du gøre begge dele. Du bør ikke arbejde i en siddende stilling i mere end to timer i træk - og helst strække benene eller bevæge dig hver halve time. En reducering af den stillesiddende tid med to timer om dagen reducerer risikoen for hjertekarsygdomme samt diabetes.

Små tiltag - stort udbytte

Det er således forholdsvis små handlinger, der giver højt udbytte, når det kommer til sundhed og wellness.
- Fordelene er så mange, at alle, der arbejder på kontorer bør have adgang til højdejusterbare skriveborde, mener Anna Millbourn Olander. At stå op i perioder er til gavn for sundheden og kropsvægten. Undersøgelser viser, at ved at stå op et par timer i løbet af arbejdsdagen opnås en fedtforbrænding, der betyder, at du rent faktisk kan tabe et par kilo på et år.
– En gåtur i din frokostpause kan også anbefales, tilføjer hun.

Få en rank ryg

Andre undersøgelser viser, at dem, der sidder stille i fire timer om dagen har næsten 50 procent større sandsynlighed for at dø for tidligt, i forhold til bare at sidde stille i to timer om dagen. Når du står op får kroppen en bedre holdning, du får en rank ryg og du bruger også omkring tre gange så meget energi, som når du sidder ned.
- Samtidigt skal det understreges, at det ikke er forbudt at sidde på et kontor. Det, det kommer an på, er at variere sin arbejdsstilling og nogle gange endda sidde ned for ikke at forårsage overbelastning i knæ og fødder, siger Anna Millbourn Olander.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik