Guide: vælg den rigtige reol til kontoret

Guide: vælg den rigtige reol til kontoret

De fleste kontorer har brug for en eller anden form for opbevaringsløsning, og her er praktiske reoler et klogt valg. Hvilken slags reol der egner sig bedst, afhænger af, hvad der skal opbevares, hvilket miljø kontorreolen skal placeres i – og naturligvis din egen smag. Orden og ryddelighed gør både arbejdet lettere og kontoret mere behageligt. Vi hjælper dig med at finde ud af, om du har brug for en vægreol, en klassisk reol, arkivreoler eller et fleksibelt reolsystem.
En kvinde står på en elefantfod og rækker ud efter noget på en kontorreol

Valg af opbevaringsreol

Det er altid en god idé at kontrollere den maksimale belastning for, hvor meget vægt hylderne kan bære jævnt fordelt. Der er nemlig forskel på om du skal opbevare lettere genstande som f.eks. ringbind eller tunge kasser. 
 
Den klassiske bogreol i laminat med lukkede sider vil altid være et godt valg til kontoret. Laminatreoler er holdbare og fås i en række forskellige farver og træimitationer. Perfekte til eksempelvis bøger og ringbind. 

Stålreoler med åbne sider fungerer godt til arkivering, eller hvis der er brug for meget opbevaringsplads på kontoret. Du har nemlig mulighed for at tilkøbe ekstra sektioner, hvis du får brug for mere opbevaringsplads med tiden. 
 
Hylder er både stilfulde og praktiske. Hæng dem over et lavere skab eller skrivebordet for at udnytte pladsen bedst muligt – eller lad dem hænge alene for en mere luftig kontorindretning.
 
Reolsystemer til kontorets vægge, der hænger på bære- eller hængeskinner, er pladsbesparende og praktiske. Placér hylderne som du vil og flyt dem rundt efter behov.
Køb en reol, der er en del af en møbelserie. Det giver dig mulighed for at blande høje og lave reoler og måske forvandle en reol til et skab med et par låger. Tilføj en eller flere væghylder, hvor du har brug for ekstra plads til dine ting. På den måde kan du tilpasse din opbevaring, hvis dine behov ændrer sig, eller hvis dit arbejdsområde skal omorganiseres. Kig efter en møbelserie med mange forskellige muligheder, så du kan tilpasse din indretning. Hvis du holder dig til én møbelserie, er det nemt at skabe et stilren indretning og få et kontor, der matcher.
En person læner sig op ad et hæve sænkebord med bogreoler i baggrunden.

Hvor skal reolen stå?

Ofte kan betale sig at tænke sig grundigt om, inden man køber opbevaringsreoler. Med den rigtige model, farve og placering kan reoler give så meget mere end blot opbevaringsplads. De kan f.eks. øge trivslen og arbejdsglæden. I et arkivrum kan det f.eks. være vigtigere at maksimere hyldepladsen end at have et moderne design. En god arkivreol skal være nem at samle og udbygge. Det gør det lettere at ændre på mængden af dokumenter i samlingen.

I et trangt rum eksempelvis kan du spare gulvplads ved at bygge opbevaringen lodret i stedet for vandret – hvis altså loftshøjden tillader det. Hvis højde ikke er en mulighed, er reoler med ekstra dybde et alternativ. Sørg for at måle højde, bredde og dybde omhyggeligt for at udnytte pladsen bedst muligt.

I større rum kan det være rart at afskærme og skabe mindre områder i rummet. Lave reoler fungerer perfekt som rumdelere, samtidig med at de giver et åbent udsyn og gør det muligt at opbevare bøger og magasiner inden for rækkevidde. Hvis du vælger en mobil reol med hjul, kan du ovenikøbet nemt tilpasse indretningen efter behov.


Vil du have tips til, hvordan du skaber orden på kontoret?
Et kontor med to personer, der kigger på dokumenter, der er lagt ud på en arbejdsø.

Smarte detaljer til dine reoler

Med forskelligt tilbehør kan du tilpasse din kontorreol, så den passer perfekt til dig. En blanketindsats, skuffeindsats, ekstra hylder eller hjul kan gøre dine reoler endnu mere funktionelle. Og så kan du nemt udskifte tilbehøret igen, hvis dine behov ændrer sig.

En kompaktreol er af de mest pladsbesparende typer af reoler, vi har. Den kan give masser af opbevaringsplads i et lille rum. Med et lille håndtag flyttes hyldesektionerne, så du kan få adgang til det, du har brug for. Det gør den særligt egnet til arkiver.

Vil du gerne skjule din opbevaring en smule, er det faktisk også muligt at tilføje døre til reolerne. Bland åben og skjult opbevaring med reoler fra den samme serie og få et ensartet look. Hvis du vil have flere muligheder for at gemme eller låse ting væk, kan du også supplere med opbevaringsskabe.


Vil du læse mere om opbevaringsskabe?

Tips til reoler fra AJ Produkter

  • Det er ikke underligt, at FLEXUS-reolen er en bestseller. Hver hylde kan rumme omkring 12 ringbind, hvilket gør den til den perfekte ringbindshylde. Muligheden for at montere låger giver dig mulighed for at blande åben og skjult opbevaring. FLEXUS fås også i flere forskellige farver.
  • CLEO-reolen er en virkelig prisvenlig opbevaringsenhed. Med sit funktionelle og minimalistiske design og tre farvemuligheder er den et godt valg til de fleste kontormiljøer.
  • Er der trangt på kontoret? Så foreslår vi, at du tager et kig på kontorreolen LIGHT. Hvis du flytter til et større lokale, kan du nemt udvide med flere sektioner.
  • QBUS er en stilren reol, der ser godt ud i de fleste rum. Placer reolen, hvor den er synlig: i entréen, konferencerummet eller i centrum af kontoret. QBUS-møbelserien omfatter også opbevaringsskabe, skabe og meget mere.
  • SHAPE-reolsystemet tilbyder smart og praktisk vægopbevaring, der kan kombineres og udvides. Hvorfor ikke installere en vægreol over skrivebordet, så de ting, du bruger oftest, er let tilgængelige?

Spørg os om reoler

Gå på udkig i vores store sortiment for at finde en løsning, der passer til din arbejdsplads. Og skulle du få brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er klar til at hjælpe dig.

Find din favoritreol

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik