Forebyg overvægt: Stå op på dit arbejde

Forebyg overvægt: Stå op på dit arbejde

Kan et hæve sænkebord virkelig være med til forebygge overvægt? Ja, det kan det faktisk. Du sætter nemlig gang i forbrændingen og fordøjelsen, når du står op og arbejder. 

Gør det let med et skrivebord

Det er heldigvis ikke alting, der behøver at være svært. Det simpleste sundhedstip overhovedet er nok at stå op og arbejde. Det er noget, der er bredt fokus på i dag, hvor det er almindelig kendt, at fysisk inaktivitet er usundt. 
 
Et hæve sænkebord kan således være med til at skabe en mere sund hverdag og arbejdsdag. Når du står op og arbejder, forebygger du en række livsstilssygdomme, og overvægt er bare én af dem.
Stående arbejde på en aflastende måtte for god ergonomi
Arbejde ved et lille hæve sænkebord i et mødelokale på et kontor

Stå op og forbrænd kalorier

Tænk, hvis du bare kunne rejse dig op, og så forbrænde kalorierne af sig selv… Sådan er det faktisk næsten. Det eneste, det kræver, er, at du vælger ét af de mange populære hæve sænkeborde på markedet og kommer op at stå i løbet af arbejdsdagen. 
 
Ved at stå op 3 timer om dagen i en uge kan du nemlig forbrænde 50 kalorier mere i timen. Det skriver magasinet Aktiv Træning og henviser til et britisk studie, som satte kontorfolk til at udføre dette eksperiment.  
 
Og de 50 kalorier i timen bliver hurtigt til imponerende store tal. Det bliver nemlig til 750 kalorier om ugen og 30.000 kalorier på et år. Til sammenligning svarer det til at løbe hele 7 marathoner om året - uden at løbe overhovedet.

Nedsæt risikoen for hjertekarsygdomme

Der er mange fordele ved at investere i et ergonomisk hæve sænkebord - til dit kontor i hjemmet såvel som i kontorlandskabet. Det giver dig nemlig mulighed for langt mere bevægelse i hverdagen end det almindelige skrivebord.  
 
Som du kan forstå af det ovenstående, kan stående arbejdstid have ret utrolige effekter. Som nævnt sætter det gang i forbrændingen og forbedrer fordøjelsen. Derudover giver det et mere stabilt blodsukker og et bedre kolesteroltal.  
 
Fysisk inaktivitet er blandt andet forbundet med hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og tidlig død. Du kan nemt og effektivt forebygge disse ting ved at stå mere op i løbet af arbejdsdagen. Det er netop til dét formål, at hæve sænkebordet er opfundet. 

Arbejde ved hæve sænkeborde i et åbent kontorlandskab
Kontor med bordskærme og hæve sænkeborde

De mange hæve sænkeborde på markedet 

Markedet vrimler med hæve sænkeborde, og du kan få mange forskellige. Uanset om dit kontor er en lille hule eller et stort palads, er der altså et bord, der passer ind. Eksempelvis finder du små hæve sænkeborde på 120x75 og 160x80 cm. Større hæve sænkeborde kan blandt andet måle 160x120, 180x180 og 160x200 cm. 
 
Udover at du skal vælge, om du skal have et stort eller et lille hæve sænkebord, skal du også bestemme dig for, om det skal være elektrisk, med gaspumpe eller til justering ved håndkraft. Både størrelsen og hæve-sænke-mekanismen kan have indflydelse på, hvor dyre eller billige bordene er. 
 
Det kan udtrykket naturligvis også. På markedet finder du flotte, store hjørneborde med hæve-sænke-funktion, der gør kontoret ekstra professionelt at se på. Men du finder også små modeller med hjul, som du kan benytte i alle hjemmets rum. Så der er altså nok at vælge mellem.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik