Skab et godt læringsmiljø med inspirerende skolemøbler

To børn sidder ved skoleborde i et klasselokale

Folkeskolen spiller en vigtig rolle i vores børns udvikling. Som det første stop på den uddannelsesmæssige rejse skal forskolerne stimulere lysten til at lære. Samtidig bør lærerne tilbydes en god arbejdsplads. Dette stiller naturligvis store krav til indretningen. Så hvordan skaber man et miljø, hvor både små og store føler sig godt tilpas? Hos AJ Produkter har vi stor erfaring med gode læringsmiljøer, og her får du vores tips til, hvordan du indretter klasselokalet på den bedst mulige måde.

I løbet af en almindelig dag i skolen skal børnene både kunne hygge sig, lege, hvile sig og lære nye ting. Det kræver fleksible skolemøbler, der giver mulighed for alt fra bevægelse og samspil med andre til privatliv og individuelle aktiviteter. Grundreglen for indretningen er at tage udgangspunkt i gruppens behov og tilpasse møblerne til børnenes antal, alder og højde.

 

Vælg smarte og fleksible skolemøbler

Flytbare møbler passer til alle faglige retninger og gør det nemt at ændre lokalerne i forhold til dagens program.
Møbler med låsbare hjul kan hurtigt tages frem eller rulles væk, når der er behov for det. Stabelbare stole optager minimal opbevaringsplads og kan nemt stilles væk, når situationen kræver det. Og et smart opbevaringsskab med en udfoldelig bordplade er et fantastisk lege- eller tegnebord.Opbevaringsmøbler fungerer også godt som rumdelere og til at inddele rummet i forskellige zoner, f.eks. for at adskille forskellige aktiviteter.

 

God opbevaring skaber struktur

I skoler er der ofte behov for både åben og lukket opbevaring. Åbne hylder med plastbakker er velegnede til legetøj og materialer, der skal være let tilgængelige, mens lukkede skabe og skuffer er gode til ting, der skal opbevares uden for rækkevidde.
Et tip er at bruge væghængte hylder, hvor det er muligt, for at spare plads og gøre rengøringen lettere.Et andet tip er at mærke hylderne med billeder af de materialer, der skal opbevares der.
Det gør det lettere at holde styr på, hvor tingene hører til - og skaber orden og struktur for børnene.

 

Et hyggeligt samlingssted

Et blødt tæppe på gulvet gør at hele rummet straks bliver mere hyggeligt. Samtidig får du et skønt samlingssted, som er perfekt, når der skal leges, synges og læses højt. Et tæppe har også den fordel, at det både er lydabsorberende og et energigivende og farvestrålende element. Husk at vælge tæpper med en gummibelagt bagside, der ligger godt fast på gulvet for at mindske risikoen for at glide. Er der trangt i sofahjørnet? Så kan polstrede bænke være et indbydende alternativ, som kan varieres i det uendelige og bruges til alt fra leg til historiefortælling.

 

Indtænk lyddæmpende skoleinventar

Børn kan godt være højlydte, så det er godt at være ekstra opmærksom på lydmiljøet. Nyere bebyggelser har ofte en god akustik, men ældre bygninger kan have brug for en hjælpende hånd, især hvis der er højt til loftet. Her kan væg- og loftmonterede lydabsorbenter i forskellige former og farver være meget nyttige og dekorative. Det samme kan siges om gardiner og forhæng, som også kan bruges til at regulere lysniveauet. Alt sammen for at sikre fleksibilitet - og for altid at tilbyde det bedst mulige miljø for både børn og voksne.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik