Vær aktiv

Vær aktiv

Verdens sundhedsorganisation, WHO, anbefaler at vi træner 30 minutter om dagen. Ved at træne opnår vi mere energi, bliver gladere og vi kan arbejde hårdere. Men du behøver ikke træne mange gange om ugen, for at få en sund krop.
- Det er de små og konsekvente valg vi tager hver dag, der ofte gør den største forskel, siger PO Osbeck, der er personlig træner og sundhedscoach.

Når du sidder ned mange timer om dagen, øger du risikoen for livsstilssygdomme som fedme, diabetes, for højt blodtryk og kræft. Når du rejser dig op og bevæger dig regelmæssigt, bliver cirkulationen af oxygen i kroppen forøget og kroppen begynder at producere de stoffer, der renser dit blod for blod fedt og blodsukker. Det øger også din fysiske aktivitet, hvilket gør det lettere at kontrollere din vægt.

– Det er ikke kun de store forandringer, der gør den store forskel! Vi er nødt til at indse at det ofte kan være de små ændringer, der over tid, giver det største resultat. At gå til printeren, stå ved skrivebordet, drik en masse vand og tage pauser i løbet af dagen øger ofte dit energiniveau og sender oxygen til dine muskler og hjerne, siger PO.

 

Tilpas øvelserne efter din hverdag

Hvis du har et job, hvor du sidder stille hele dagen, vil nogle muskler blive overaktive. Foran på dine skuldre, hofter og forsiden af dine lår er nogle af disse. Dette vil ofte resultere i problemer med lænden og svækket sidemuskel.
- Ryg og bryststræk, squats eller hoftestræk er alle nogle gode øvelser, til at afhjælpe dette, siger PO.
Du bør også undgå at sidde eller stå i den samme position i længere tid. Vælg en siddeposition, hvor dine knæ er en smule under din hofte, slap af og sænk skuldrene. For dem med en aktiv hverdag, men med tunge løft, er andre typer af øvelser nødvendige for at holde kroppen sund og stærk.

- Hvad mange lagerarbejdere f.eks. ikke tænker over er, at varme op før de skal på arbejde. Hvis du varmer op 5-10 minutter inden du skal møde, f.eks. ved at træne hofter, ryg og skuldre, vil det virkelig være en stor hjælp når du skal klare de tunge løft og det aktive job. Vi skader ofte vores ryg, når vi løfter noget tungt op foran og så vender rundt til siden, siger PO. Det kræver nemlig god fleksibilitet og mobilitet i brystet, hoften og skuldrene.


Bidrag til medarbjedernes helbred

Som firma er der en hel del at vinde ved at bidrage til de ansattes sundhed: Produktiviteten øget, medarbejderen har det bedre på og udenfor jobbet, og omkostningerne ved sygdom mindskes. Mange virksomheder tilbyder sundhedsbidrag, men selv de rigtige produkter på arbejdspladsen, som f.eks. en god ergonomisk kontorstol, højdejusterbart skrivebord og arbejdspladsmåtter, bidrager til godt helbrede. Du får en masse tilbage, ved at investere i dine medarbejderers sundhed, siger PO.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik