Effektivitet og ergonomi – idéen bag pakkebord CARGO

Vidste du, at pakke- og arbejdsbord CARGO er resultatet af et samarbejde med fem elever fra Chalmers University of Technology? I takt med den voksende e-handelsbranche så AJ Produkter et behov for et fleksibelt produkt, der kunne gøre håndtering og pakning af varer lettere. Resultatet blev CARGO, en serie pakke- og arbejdsborde, der skaber en mere effektiv pakningsproces og forbedrer ergonomien for alle brugere. 

 

Elevgruppen fra Chalmers, bestående af Anton Sandström, Lisa Lindqvist, Oskar Belzons, Sam Edvardsson Ceder og Oskar Lillo, besøgte tolv forskellige lagre i varierende størrelser og brancher for at studere, hvordan lagerarbejdet kunne effektiviseres. De analyserede blandt andet arbejdspositioner, arbejdshøjder samt tidskrævende arbejdsgange og lod dette være grundlag for produktudviklingen.

 

– Da vi besøgte de forskellige lagre, bemærkede vi, at pakkeborde sjældent er tilpasset virksomheden, men er meget enkle i designet. Samtidig vokser e-handelsbranchen og markedet kræver fleksible løsninger primært til ordrehåndtering og emballering. Vi oplevede tydelige problemer med ergonomi og effektivitet på lagrene og har derfor udviklet nogle klare løsninger, fortæller Lisa Lindqvist, en af eleverne bag CARGO.

 

Smarte funktioner til fleksibelt arbejde

Pakke-og arbejdsbord CARGO kan nemt tilpasses efter forskellige brugere og arbejdsopgaver. Målet om at forbedre arbejdsmiljøet for alle lagerarbejdere var en tanke, der gennemsyrede hele projektet, der blev udført i samarbejde med AJ Produkters in-house designer Cecilia Stööp.

 

– Alle funktioner på CARGO er der af en årsag. For eksempel så vi, da vi besøgte lagrene, hvor mange lagerarbejdere, der pakkede varer oven på en bunke poser, der tog en stor del af deres arbejdsområde. Af den grund udviklede vi en løsning til poseopbevaring, så bordpladsen kan udnyttes fuldt ud og arbejdet udføres så effektivt som muligt, forklarer Lisa.

 

Elevgruppen fra Chalmers studerede også en række forskellige sociale aspekter i løbet af CARGO-projektet.

 

– Lagerarbejde er generelt ret ensomt og ensformigt, og vi så for eksempel, hvordan lagerarbejderne blev mere sociale, når bordene blev placeret overfor hinanden. Stemningen blev mere behagelig og medarbejderne kunne have øjenkontakt, når de arbejdede, siger Lisa.

 

Pakke-og arbejdsbord Cargo kan komplementeres med en række forskelligt tilbehør, der giver brugeren mulighed for at tilpasse bordet efter sine behov – alt sammen for at få en mere effektiv og ergonomisk arbejdsdag.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik