MTA - en succeshistorie baseret på et godt arbejdsmiljø

MTA - en succeshistorie baseret på et godt arbejdsmiljø

AJ Produkter har møbler og inventar til hele virksomheden, fra kontoret og frokoststuen til værkstedet og lageret. Og vi er der for vores kundevirksomheder på hele deres rejse, fra opstart til etablering og videre ud i verden.
Her kan du læse mere om, hvad vi gør for MTA, et ekspansivt byggefirma, som vi både har formået at overraske og har æren af at arbejde sammen med på lang sigt.
MTA, en af Sveriges hurtigst voksende bygge- og anlægsvirksomheder med base i Halmstad, har en bemærkelsesværdig historie. Navnet står for grundlæggerne Mats Johansson, Tommy Zryd og Andreas Granberg, tre herrer, der startede deres rejse sammen tilbage i foråret 2010. På det tidspunkt var de kolleger i et landsdækkende byggefirma, hvor de besad prestigefyldte stillinger og blev værdsat af både kunder og medarbejdere. Men de følte, at der var mange ting, især i kulturen, som de ønskede at ændre, men det var ikke muligt i den store og traditionelle organisation.

Efter lang overvejelse var det naturligt for dem at tage skridtet og starte deres eget firma. Mats, der blandt andet er ansvarlig for ejendomsudvikling, siger: "Vi følte, at vi kunne gøre det bedre selv." Og således begyndte MTA's enestående rejse.
Fra begyndelsen var målet klart: at blive en af de førende aktører på det hallandske byggemarked. Trioen startede imidlertid ikke med at jagte opgaver; de tog i stedet tid til at finpudse deres forretningsplan. Deres ide var at opbygge en virksomhedskultur, der hvilede på et positivt arbejdsmiljø og medarbejdernes arbejdsglæde.

"Vi skabte simpelthen den slags virksomhed, hvor vi selv gerne ville arbejde. Et godt arbejdsmiljø er nøglen til glade medarbejdere, der trives og føler sig hjemme. Derved blomstrer de og leverer fremragende arbejde - og vi tiltrækker endnu flere dygtige mennesker, der ønsker at være en del af os."

Virksomhedens interne motto, "Monday at last," beskriver planen teoretisk. Og prisen "Sveriges Bedste Arbejdspladser" er et solidt bevis på, at planen også lykkes i praksis. MTA har stolt modtaget denne anerkendelse fem år i træk, fra 2014 til 2018, baseret på medarbejderinterviews udført af Great Place to Work®.
MTAs kontorer
4 grå stole står om et rundt søjlebord med et grønt gulvtæppe under

De nytilkomne fik en god start

På trods af deres relativt lille størrelse blev de betroet opgaven om at opføre en imponerende udlejningsejendom midt i Halmstads centrum. En udfordrende opgave, der matchede deres store ambitioner. Denne bedrift havde en smittende effekt, og MTA blev hurtigt et eftertragtet alternativ, både for bygningsarbejdere og bygherrer. Snart blev MTA's navn synligt i hele Halmstad. De var omhyggelige med at rejse flag og skilte ved byggepladserne for at vise, at "MTA bygger her."

"Det handlede i høj grad om at skabe en følelse af stolthed blandt vores medarbejdere og deres familier. Det er fantastisk, når vores medarbejderes børn peger på vores flag og siger: 'Det er der, hvor min mor/far arbejder.'"

Resten er historie. Efter det første år havde de 22 ansatte, og fire år senere var det tal steget til 133. I dag er de en stærk arbejdsstyrke på over 300 ansatte og har byggeprojekter i gang fra Kungsbacka i nord til Trelleborg i syd. Dette er et imponerende arbejde på blot otte og et halvt år.

Et billede fra MTAs kontorer med møbler fra AJ Produkter

Hvordan kom AJ Produkter ind i billedet?

Efter at have arbejdet med brugte møbler i lejede lokaler i nogle år, tog MTA beslutningen om at investere i et nyt hovedkontor. Før flytningen om sommeren 2015 fik AJ Produkter tilfældigvis mulighed for at præsentere deres forslag til kontorindretningen.

"Jeg havde allerede talt med en anden stor kontorleverandør i branchen. Men så fik jeg kontakt til AJ Produkter, og jeg besluttede at give dem en chance. Hvad havde jeg at miste?" Projektsælgeren hos AJ Produkter fik lidt over en uge til at udarbejde deres indretningsforslag."

"Jeg fik begge forslag samme dag - og jeg blev meget imponeret over AJ Produkters sælgers arbejde. Hun skabte en komplet løsning baseret på vores tegninger med de perfekte farver, gulve og smagfulde, funktionelle møbler. Hun overgik vores forventninger med flere længder."

Siden da har AJ Produkter været en uvurderlig hjælp for MTA med indretningsdesign, hver gang behovet opstod. Samme år som hovedkontoret stod færdigt i Halmstad, åbnede MTA endnu et kontor, denne gang i Varberg.

"Eftersom vi var så tilfredse første gang, søgte vi aldrig andre forslag. Vi bestilte blot de samme møbler fra AJ Produkter igen. Dette betød en ny levering af en komplet kontorindretning med hæve sænkeborde, kontorstole, ergonomiske møbler, arbejdspladsbelysning, konferenceborde og -stole, frokostborde, grønne barstole og kantinestole. Et år senere blev processen gentaget, da MTA's ekspansion tog dem sydpå, og kontor nummer tre blev åbnet i Helsingborg.
En masse sikkerhedssko står ved skohylder
MTA har en klar vision om, at alle deres arbejdspladser, selv byggepladserne, skal være rene, funktionelle og behagelige at besøge.

- "Tidligt i processen besluttede vi at investere i vores egne skure for at sikre et optimalt arbejdsmiljø på byggepladserne. I dag har vi omkring hundrede skure, hvilket afspejler vores dedikation til vores personales trivsel. Skurene fungerer som byggelederes og tilsynsførendes kontorer og er udstyret med AJ Produkters højdejusterbare skriveborde, aktive stole og andre moderne arbejdspladsfunktioner. Derudover er der et socialt center med en rummelig spisesal, hvor alle samles til kaffe og måltider, og hvor et veludstyret køkken er til rådighed".

"Gulvtæpperne får os til at føle os mere komfortable, og når folk føler sig godt tilpas, udfører de bedre arbejde. Det hele hænger sammen, og det er sådan, vi skaber en positiv arbejdskultur," konkluderer Mats. Som MTA fortsætter med at vokse og har behov for flere møbler, er AJ Produkter deres pålidelige valg. Alt dette skyldes den fremragende indsats, vores sælger leverede, da muligheden opstod.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik