Sådan får du god akustik på arbejdspladsen

Sådan får du god akustik på arbejdspladsen

Forstyrrende støj på arbejdspladsen er et almindeligt problem, især i store kontorlandskaber. Et dårligt lydmiljø påvirker koncentrationen, hukommelsen og nedsætter effektiviteten, men der findes løsninger, der kan afhjælper dette. Indret dit kontor med produkter, der reducerer støj og skaber et mere behageligt arbejdsmiljø.
Kontorindretnig med lydabsorberende skærmvægge og akustikplader

Reducer støjen på kontoret

Find de mest forstyrrende støjkilder, og indret med lyddæmpning for øje. Særligt ventilatorer, kopimaskiner og lignende udsender lyde, som kan opfattes som forstyrrende. Forsøg at holde en vis afstand mellem dem og der, hvor der arbejdes – og helst i et separat rum eller med nogle møbler imellem.

Åbne bogreoler fyldt med bøger, ringbind og andre ting er med til at reducere støj, i modsætning til lukkede opbevaringsrum med lukkede døre, der reflekterer lyden og kan skabe irriterende efterklang.

Alle former for tekstiler dæmper lydniveauet, og tommelfingerreglen er, at jo mere stof, jo bedre. Gardiner, forhæng og tæpper skaber et mere behageligt og blødere kontormiljø som samtidig opfanger og dæmper lydbølger.

Polstrede møbler som sofaer, lænestole og kontorstole med stofbetræk har også en positiv indvirkning på støjniveauet. Derudover kan du vælge en lydabsorberende sofa med høje sider, som giver en smule privatliv og dæmper lyden på samme tid.

Skærm af for lyden

Lydabsorberende skærmvægge opdeler lydbølgerne i rummet og forbedrer lydmiljøet. Placér gulvskærmene mellem skrivebordene for at skærme arbejdspladser eller opstil dem ved et siddeområde, hvor møder og diskussioner ofte finder sted. På den måde fungerer de også som rumdelere.

Hvis du gerne vil bruge skærmvæggen til mere end lydisolering, er en magnetisk glastavle med lydabsorberende bagside et godt valg. Skriv noter direkte på tavlen eller opsæt dokumenter og udskrifter med magneter. Da den har hjul, er det nemt at flytte den rundt, alt efter hvor der er mest brug for den.

Bordskærme som er er monteret direkte på bordpladen fylder mindre end gulvskærme, men har en lige så god lydabsorberende effekt. Bordskærme er især velegnede til hæve sænkeborde, fordi skærmen følger med bordet, når det hæves og sænkes. Bordskærmene fås i flere forskellige farver og kan også bruges både som opslagstavle og inspirationsvæg.


Tid til et nyt whiteboard?
Væg beklædt med akustikplader i forskellige farver

Akustikplader til vægge og lofter

At bruge væggene i rummet er en enkel og effektiv måde at reducere støjniveauet på kontoret på. Akustikplader kan monteres på væggen for at reducere støj, samtidig med du kan bruge dem opslagstavler.

Akustikplader til væggen, der sidder et stykke ude fra væggen, gør det muligt for lydbølger at passere igennem, prelle af på væggen og derefter passere igennem panelet igen. Dette giver en meget effektiv, dobbelt lyddæmpning.

Med de rigtige farver og former fungerer akustikpladerne også som et stilfuldt indslag i indretningen. Det samme gælder naturligvis lyddæmpende akustikbilleder. De pynter på en tom væg og har samtidig et formål. Et andet alternativ er vægtæpper, der fås med forskellige dekorative mønstre.

Hvis der ikke er plads nok på væggen, kan du vælge akustikplader til loftet i stedet. Alt efter rummets udformning og loftets højde kan du vælge den model, der passer bedst. Hos os kan du vælge mellem akustikplader der monteres direkte mod loftet eller hænger ned fra loftet. Cylindre, der er ophængt i forskellige højder, skaber en spændende dynamik.

Gode vaner har en god effekt

Telefoner, der ringer og computere med lyd på kan være forstyrrende for kollegaer, selvom du ikke selv bliver forstyrret. Vis hensyn, og sæt din mobil og computer på lydløs tilstand. Se om du ikke kan anvende andre måder til at få vist nye meddelser eller opkald. 

Sæt også gerne filtpuder på stole, der står på hårde gulve for at undgå irriterende skabelyde. 

Undgå så vidt muligt at holde møder ved skrivebordene. Book hellere et mødelokale eller tag et sted hen, hvor ingen bliver forstyrret. Måske kan kantinen også fungere som et mødelokale?


Vil du udnytte kantinen bedre?

Lydisolering til dit kontor

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik