Tag cyklen til arbejdet – og få et bedre velbefindende

Tag cyklen til arbejdet – og få et bedre velbefindende

I de senere år er cyklen blevet stadig mere populær som transportmiddel. At stille bilen til fordel for cyklen er ikke bare godt for miljøet, men også gavnligt for helbredet. Men hvor store er fordelene og hvordan kan arbejdsgiveren nemt tilskynde de ansatte til at tage cyklen til arbejde?


Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler, at vi bevæger os 30 minutter om dagen. Mange har svært ved at få det daglige puslespil til at gå op med familie, job og forpligtelser, og så kan en cykeltur til og fra arbejdet være en nem måde at få motion ind i hverdagen på. At cykle til arbejdet kan øge vores kondition med op til 7%, afhængigt af afstanden til arbejdspladsen. Når vi cykler i et støt tempo, forbrænder vi omkring 400 kalorier i timen. Desuden forbedres konditionen, stofskiftet stiger og risikoen for hjertekarsygdomme reduceres.


Godt for dig – godt for miljøet

Ved at vælge cyklen i stedet for bilen gavner vi ikke kun vores eget helbred, det er også godt for miljøet. At køre bil på korte strækninger er dét, som belaster miljøet allermest, eftersom opstart af bilen og de første par kilometer er de mest miljøfarlige. At vælge cyklen ved korte strækninger kan derfor gøre større forskel, end man måske tror. Er vejen til arbejdspladsen for lang til at cykle, kan det være et alternativ at cykle en del af strækningen, for eksempel til og fra toget eller bussen.

 

Giv medarbejderne mulighed for at tage cyklen

Hvordan kan arbejdsgiveren gøre det lettere for dem, der vælger at tage cyklen? Første skridt er at skabe plads til cykelparkering i forbindelse med arbejdspladsen. Med cykelstativer, cykelskure eller cykelgarager kan de ansatte parkere cyklen sikkert. Mulighed for omklædning på jobbet gør det også mere bekvemt for dem, der har valgt at komme frem ved at træde i pedalerne. Et omklædningsrum med bademuligheder, omklædningsskabe og bænke gør, at det ikke behøver at være noget problem at blive lidt svedig. Nogle virksomheder tilbyder også at leje almindelige cykler eller elcykler til de ansatte – en god idé for at øge menneskers velbefindende samt forbedre miljøet og som samtidigt giver friskere, gladere og mere produktive ansatte. 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik