Mangler dit skrivebord opbevaring? Undgå kaos med tips fra ordens-eksperten

Mangler dit skrivebord opbevaring? Undgå kaos med tips fra ordens-eksperten

Mangler dit skrivebord opbevaring? Ligesom kontoret skal indrettes rigtigt for at give dig det mest optimale arbejdsmiljø, bør du også overveje, hvordan du indretter selve skrivebordet. Det kan eksempelvis være med den rigtige skrivebordsopbevaring i form af et skrivebord med skuffer og hylder, så du kan holde styr på dine ting og få en mere overskuelig arbejdsplads. Læs med her og få en ordens-eksperts tips til at optimere din skrivebordsopbevaring.
Et skrivebord med skriveunderlag, penneholder og andre ting til skrivebordet

Optimer dit arbejdsmiljø med smart skrivebordsopbevaring

Det at holde sit skrivebord rent og ryddeligt er noget, der vedrører og påvirker alle på en arbejdsplads. Desuden bidrager orden og struktur til mindre stress. Har du brug for at give dit skrivebord opbevaring og orden, så du opnår et mere behageligt og kreativt arbejdsmiljø? Her får du tips til at vælge det rigtige skrivebordstilbehør fra Nina Strandberg, professionel ordens-ekspert og grundlægger af virksomheden Iordning Stockholm. 

"Det er altid en god idé at have orden og struktur, da det på lang sigt forenkler og effektiviserer arbejdet. Et skrivebord, der er fyldt med papirer, mapper og kabler i et stort virvar, kan skabe stress og er ikke det bedste indtryk at give, når der kommer kunder på besøg i virksomheden. Især på en arbejdsplads med åbne kontorlandskaber er det vigtigt, at alle tager hensyn til deres omgivelser og sørger for at holde det rent og pænt samt have styr på dokumenter og andre ting på skrivebordet, med den rette skrivebordsopbevaring”, fortæller Nina. 

Her er otte produkter der giver dit skrivebord organisering

Et skrivebord med skuffer gør det nemt at opbevare dine ting lige ved hånden. Og har du dem ikke i forvejen, kan du nemt tilføje skuffer til skrivebordene. Smalle skrivebordsskuffer stjæler ikke benplads og er et pladsbesparende alternativ til at have et skab stående på gulvet under bordet. I skuffen kan du opbevare ting, som du gerne vil have lige ved hånden, når du arbejder, såsom notesblokke, penne, lommeregner og lignende.

Vælg en bordskærm med funktionsliste. Optager din bærbare computer eller computerskærm meget plads på skrivebordet? En bordskærm med funktionsliste kan udstyres med smart tilbehør, så du kan løfte computeren, papirer og andet væk fra arbejdsfladen. En monitorarm, der monteres på bordpladen, er også et godt alternativ.

Brug bordskærmen som opslagstavle. Stofbetrukne skærme kan ofte bruges med knappenåle. Det er perfekt til at hænge To-Do-lister og noter op i stedet for at have dem liggende løst på skrivebordet.

Monter en skrivebordslampe direkte på bordpladen. En lampe med bordmontering kan fastgøres i enden af skrivebordets kant, og du undgår at have en lampefod, der optager plads på arbejdsfladen. Nogle skrivebordslamper leveres med både bordmontering og fod, så du kan vælge løsning efter behov.
 
 

 

 

Et velorganiseret skrivebord i et hjemmekontor
En kvinde sidder ved et skrivebord og skriver i hånden. En arbejdslampe lyser skrivebordet op.
Arbejdslampe
Brug kabelkurve. Med en kabelkurv under bordpladen kan du samle og skjule kabler fra computer, telefon og lignende. Det er en effektiv måde at reducere kabelrod og støvsamling på gulvet.

Brug selvklæbende kabelholdere Små kabelholdere, som du kan fastgøre på bordpladen eller andre glatte overflader, er fremragende til f.eks. mobiloplader, hovedtelefoner og lignende. Kabelholderne holder kablerne på plads, så de ikke falder ned på gulvet eller bliver sammenfiltrede, hver gang du afbryder dine elektroniske enheder.

Brug en computerholder til din computer. Hvis du har en stationær computer, er en CPU-holder under bordpladen et meget funktionelt tilbehør til dit skrivebord. Computeren behøver hverken at optage bordplads eller samle støv og bidrage til kabelrod på gulvet.

Byg opbevaring i højden. Hvis du opbevarer mange papirer på skrivebordet, er en høj papirbakke med flere rum den rette løsning. Mange papirbakker kan stables, så du kan få en opbevaring, der passer til dine behov. Afmærk hvert rum, så det bliver nemmere at sortere og holde styr på papirerne.

Arbejdsmiljøet afhænger af din skrivebordsopbevaring

At holde skrivebordet pænt er også en arbejdsmiljømæssig bekymring, da et rodet bord er svært at holde rent, det samler støv og påvirker allergikere eller astmatikere. Samtidig mener Nina Strandberg, at der skal være en vis grad af plads til "personlig frihed" på skrivebordet.

"Absolut - en lille blomstervase eller en pæn penneholder til skrivebordet bryder mønsteret, skaber trivsel og tilføjer et personligt touch. Grønt virker beroligende på stress, så en potteplante er ikke en dårlig idé.

Vores brede sortiment sikrer, at du finder produkter, der passer til dig, uanset hvem du er. Hvis du har svært ved at vælge, er du altid velkommen til at kontakte os - vi hjælper dig gerne.

FAQ

Et effektivt skrivebord er en arbejdsplads, der passer til dine specifikke opgaver. Undgå tidsrøvere ved at placere de ting, du oftest bruger, inden for rækkevidde, men glem ikke, at du også skal have de rette betingelser for at arbejde ergonomisk.
Dit skrivebord må gerne have et personligt præg, men sørg for, at du har adgang til mindre ting, som du ofte har brug for, såsom papir, blyanter og post-it-sedler.
Din arbejdsplads skal fremme dit arbejde, men også forenkle det, så vælg produkter og ting til skrivebordet, som du har brug for i dit daglige arbejde.
En ordens-ekspert er en person, der kan hjælpe dig med at organisere, rydde op og gøre rent.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik