Tips til mere sikre lager- og industrimiljøer

Hvordan kan du forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads?  Arbejdspladsens fysiske design har stor betydning både for effektiviteten af arbejdsgangen og for medarbejdernes trivsel. Men det er også vigtigt at tage højde for det uforudsete og minimere risikoen for ulykker. Her er nogle tips til, hvordan du med enkle midler kan øge din virksomheds fysiske sikkerhed. Alt for et bedre arbejdsmiljø.

 

Glem ikke at kigge på gulvet
Arbejdspladsens gulv er vigtigere end mange tror. I nogle tilfælde kræves der hårde gulve, for eksempel til trucktrafik. I andre typer virksomheder er et blødt gulv mere egnet for at reducere belastning af fødder, ben og ryg. Uanset hårdhed bør niveauforskelle undgås, men hvis det ikke er muligt, er en rampe bedre end trappetrin set fra et sikkerhedsperspektiv. Sørg også for at udbedre huller eller forhøjninger, da ujævnheder øger risikoen for ulykker. Tænk desuden på risikoen for glatte gulve i forbindelse med rengøring.

 

Se rundt om hjørnet
Alle, der kører truck eller et andet industrikøretøj, er naturligvis opmærksomme på de forskellige risici. Overalt, hvor et andet køretøj eller en gående kollega kan komme fra siden, er det en fordel at have frit udsyn. I sådanne situationer kan et enkelt spejl gøre stor nytte og vise, hvad der venter rundt om hjørnet. Selv om hastigheden er lav og spejlet kun giver et sekunds advarsel, kan det sekund vise sig at være yderst værdifuldt set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

 

Frizoner inde og ude
Trygge gangarealer reducerer risikoen for personskader og er lige gavnlige i større udendørs logistikområder såvel som i industrilokaler under tag. Det bedste er at adskille arealerne med en fysisk barriere i form af et hegn eller med stolper. Som alternativ kan der males markeringer på gulvet, hvor linjer og pile tydeligt markerer for eksempel transportveje, risikozoner og flugtveje.

Nogle gange er det også godt at have adgang til et fleksibelt alternativ til blokering af et område, der midlertidigt vurderes som risikofyldt såsom ved tunge løft eller en reparation. I disse situationer anbefales en flytbar løsning, der hurtigt kan trækkes ud til ønsket længde. Når faren er forbi, pakkes det hele sammen og flyttes til næste risikoområde. Enkelt og smart.

 

Vigtigt at øve evakuering
Når vi taler personlig sikkerhed, kan vi ikke undgå at nævne evakueringer – og det er selvfølgelig af største vigtighed, at personalet ved, hvordan de skal forholde sig i sådanne situationer. Denne viden vedligeholdes bedst gennem regelmæssige øvelser. Sørg for, at flugtvejene er store nok, ulåste, fri for forhindringer og at skiltningen er tydelig.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik