Blåt, grønt eller hvidt? Sådan påvirker farver dig på arbejdet

At farver påvirker os, er ingen hemmelighed. Men vidste du, at de farver, du vælger på arbejdspladsen, også påvirker din produktivitet, kreativitet, effektivitet og trivsel? Vi forklarer her farvepsykologi og hvordan man vælger indretningsfarve på en måde, der fremmer din måde at arbejde på – uanset om du skal indrette konferencelokalet, kontoret eller klasseværelset.  

 

Lad miljøet styre farvesætningen

Lad miljøet bestemme, hvilke farver der er mest egnede. Forskning fra Miljöpsykologiska institutionen i Lund viser, at farver styrer hjernens impulser og har stor indflydelse både på vores adfærd og trivsel. Undersøgelsen målte folks hjerte- og hjerneaktivitet, når de arbejdede i rum med forskellige farvesætninger. Resultaterne viste, at hjernen blev aktiveret betydeligt mere i farverige rum, såsom røde eller blå, sammenlignet med et enkeltfarvet, neutralt miljø. Det blå rum havde en beroligende effekt på testpersonerne, mens det røde rum øgede stressniveauet. Stærke farver passer derfor bedre i miljøer, hvor du ikke opholder dig så mange timer om dagen, f.eks. kantinen eller indgangspartiet, og neutrale farver er bedst til eksempelvis kontoret.

 

Blå – den bedste farve til arbejdspladsen

Hvad er den ultimative farve i forhold til trivsel og effektivitet på arbejdspladsen? Blå. Ifølge forskerne fra Lund er ophold i blå rum godt, hvis du arbejder i et kreativt miljø og har et krævende arbejde i højt tempo. Blå er en harmonisk farve, der ikke forstyrrer hjernens fokus og kan resultere i en mere effektiv arbejdsdag. Derfor passer farven godt på eksempelvis kontoret eller i klasseværelset, hvor man tilbringer mange timer i træk.
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik