Kvalitets- og miljømærkning

Miljømærke

Vores eget miljømærke

Vi ønsker at fremhæve de produkter, der er mærket af den ene eller anden slags. Derfor har vi udviklet vores eget symbol for at vise, at et produkt har en eller anden form for mærkning. På den måde kan vi klart skelne disse produkter fra andre og gøre det lettere at træffe et mere bæredygtigt valg.

Svanemærket

SVANEMÆRKET

Svanemærket er et officielt nordisk miljømærke med høje krav til alt fra indhold, brug af kemikalier, udledninger til luft, vand og jord, samt energi- og ressourceforbrug. Møblerne opfylder Svanemærkets strenge krav til materialer, kvalitet og funktion, og hele produktionskæden fra skov til færdigt produkt og genbrug er nøje kontrolleret.

Se vores Svanemærkede skolemøbler her

Möbelfakta

MÖBELFAKTA

Möbelfakta er et bæredygtighedsmærke for møbler. Mærkets krav er opdelt i tre områder, nemlig kvalitet, miljø og socialt ansvar.
Kvalitetskravene betyder, at møblerne opfylder anerkendte europæiske og internationale standarder med det formål at sikre møblernes styrke, funktion og sikkerhed. Miljøkravene sikrer, at de materialer, der anvendes i møblerne, er indkøbt med fokus på kemisk indhold, udledninger og bæredygtigt skovbrug, men også at hele produktet kan spores og at dets indvirkning på både mennesker og miljø er minimeret.
De sociale krav gælder for alle parter i den forsyningskæde, hvor møblerne og deres komponenter fremstilles, hvilket betyder, at vi som møbelproducent har kontrol med vores egne aktiviteter og identificerer og gennemfører risikoanalyser af vores underleverandører. Dette er for at sikre, at de overholder FN's Global Compact Code of Conduct.

Se vores produkter med Möbelfaktas bæredygtighedsmærke her


Vurdering af byggematerialer

BYGGVARUBEDÖMNINGEN

Vurderingen af byggematerialer skal hjælpe dig i bygge- og anlægssektoren med at vælge byggematerialer, der bidrager til bæredygtig udvikling. Vurderingen af byggevarer vurderer kriterier på to områder, nemlig kemisk indhold og miljøpåvirkninger som f.eks. vedvarende materialer, udledninger, genbrug og genanvendelse. Hvert kriterium vurderes individuelt og vægtes derefter sammen til en samlet vurdering. Denne vurdering kan være Anbefalet, Accepteret eller Undgået, hvilket illustreres med et grønt, gult eller rødt symbol. Ved at lade byggevarebedømmelsen kontrollere dokumentationen og indholdet af hvert enkelt produkt behøver entreprenøren kun at sikre, at vurderingsniveauet opfylder deres krav.

Se de vurderede produkter her