Social bæredygtighed

Vigtigt at føle sig godt tilpas

Hos AJ Produkter ønsker vi at være en åben, inkluderende og ligestillet arbejdsplads. Den virksomhedskultur, som vi har opbygget gennem tiden, har altid været en vigtig del af os. Vores ambitioner om at være og handle på en bestemt måde er opsummeret i vores fire grundværdier: imødekommende, kompetent, smart og hjælpsom. De er en guide til os i vores arbejde og har betydning for beslutninger truffet på alle niveauer i organisationen. 

Alle vores medarbejdere er en stor del af kulturen. For at sikre, at nye medarbejdere får en god start hos os, gennemgår de et introduktionsprogram allerede inden deres første arbejdsdag. Herefter følger et etårig program designet til at sikre, at alle nyansatte får de samme muligheder for succes i deres roller – samtidig med at de integreres i arbejdskulturen her i AJ Produkter. 

Et sikkert og trygt arbejdsmiljø har meget stor betydning for os. Derfor arbejder vi også løbende på at forebygge ulykker og hændelser samt arbejdsrelaterede sygdomme. I 2021 kunne vi fejre et helt år uden ulykker på vores fabrik i Polen – en ny rekord. 

Kollegaer rundt om et mødebord

Socialt ansvar for vores leverandører

Vi har over 300 leverandører. Det er derfor yderst vigtigt for os at sikre, at virksomhedernes retningslinjer og politikker følges. Størstedelen (91 %) af vores leverandører er i Europa, og en lille del (9 %) er i Asien. Vores to egne fabrikker i Europa står for 35 % af de samlede indkøb. 

Vi udfører derfor årligt et systematisk CSR-arbejde indenfor forsyningskæden baseret på et risikobaseret system – som vi løbende udvikler og opdaterer. Menneskerettigheder, arbejdsmiljø, kvalitets- og miljøkrav og antikorruption er vigtige kriterier for vores indkøb. Kontrol og revision sker både gennem selvstændige evalueringer og fabriksbesøg. 

Socialt engagement 

At støtte forskellige velgørende organisationer, foreninger og bidrage til socialt engagement i samfundet er vigtigt for os i AJ Produkter. 

Siden 2012 har vi støttet Yennenga Progress, en svensk nonprofitorganisation, der aktivt bidrager til samfundsopbygning ved at udvikle konceptet The Good Village. Det, der startede med en børnehave i landsbyen Nakamtenga i Burkina Faso, har siden 2001 udviklet sig til et helt samfund i vækst. AJ Produkter støtter projektet ved at bidrage med møbler til skolen. 

Bæredygtighedsrapport for AJ i 2023

Læs vores bæredygtighedsrapport for 2023