Gør plads til kreativitet og samarbejde

Gør plads til kreativitet og samarbejde

Et godt arbejdsmiljø er et effektivt redskab til at vække vores kreativitet og styrke samarbejdsevnen. For at vise, hvordan det ser ud i praksis, skabte vi et testkontor i vores studie i fuld skala og efter alle kunstens regler. Her kan du blive inspireret af et dynamisk kontor, hvor medarbejderne kan vælge, hvor de vil arbejde i øjeblikket, og hvor spontane møder er en del af hverdagen. 


Nogle gange finder du fokus midt i larmen, andre gange vil du sidde for dig selv eller arbejde aktivt sammen med andre. På vores kreative kontor er alt muligt, da vi har skabt et åbent kontorlandskab blandet med en aktivitetsbaseret måde at arbejde på uden bestemte arbejdspladser.  Så i stedet for at alle sidder på ”deres plads” hele dagen, vælger medarbejderne at arbejde i det miljø, der er bedst for øjeblikket. Samtidig gør åbenheden det let at kommunikere og udveksle tanker med hinanden. Resultatet er både effektivt, behageligt og inspirerende.


Vi skabte fire forskellige rum i rummet
Åbne kontorlandskaber kritiseres ofte for at være ”for åbne”, det vil sige, at det er vanskeligt at få arbejdsro. For at råde bod på det, har vi opdelt vores store lokale i flere rum. Dermed tilfredsstiller vi de forskellige behov, der måtte opstå i løbet af en dag på kontoret. Der er et aktivt arbejdsrum, et stille rum, et kombineret møde- og arbejdsrum samt et kreativt møderum. Og som bonus får kreativiteten et ekstra løft af variationen i indtrykkene mellem de forskellige rum. 


Her arbejder du aktivt – og i det stille
Det aktive arbejdsrum er kontorets sociale omdrejningspunkt. Her er seks arbejdspladser fordelt på to grupper, hvor medarbejderne arbejder side om side, men med lyddæmpende bordskærme imellem sig. Med hæve-/sænke skriveborde kan medarbejderne være så aktive, som de føler for. Det åbne reolsystem fungerer som en effektiv rumdeler, hvor der blandt andet er blevet plads til kaffemaskinen og et ”legehjørne”, der lukker op for mange spontane møder. Hvis et møde trækker ud, er komfortable siddepladser indbygget i de smarte opbevaringsløsninger langs væggene.
Det stille rum er naturligvis det oplagte valg, når du vil arbejde uforstyrret. Perfekt til vigtige telefonsamtaler, fortrolige møder eller arbejdsopgaver, der kræver stor koncentration.

 

Møderum med forskellige funktioner
At have to forskellige mødelokaler på kontoret er effektivt, da to grupper kan have møder på samme tid. Det ene lokale har et hæve-/sænke konferencebord og er som skabt til brainstorming. For fakta er, at vi både bliver mere kreative og bedre til at samarbejde, når vi står op. Derfor er der al mulig grund til at indrette et sådant rum – især da den gule vægfarve tillige giver ekstra energi. For at undgå at idéer går tabt, er der masser af kreative værktøjer såsom skrivetavler, tuscher i forskellige farver, papir osv.


I nogle tilfælde er et traditionelt konferencebord bedst egnet, f.eks. under formelle møder med bestyrelsen eller en vigtig kunde. Da sker det undertiden, at du sidder ganske lang tid, derfor er bordet komplementeret med behagelige, stofbetrukne konferencestole. Denne kombination af bord og stole kan også tjene som indbydende arbejdsplads, f.eks. for deltagerne i et projekt. Reolen fungerer også her som rumdeler – med specialbyggede arbejdspladser integreret i reolsystemet. En både pladsbesparende og elegant løsning.


 
Tænk fremad – og på fleksibilitet
Som du kan se, har vi valgt møbler og interiør, der matcher hinanden. Det er ikke kun fordi en ensartet stil og farveskala er flot i dag - det kan også være praktisk om nogle år, hvor der måske er behov for at flytte nogle møbler til andre rum. At tænke frem i tiden er et godt tip, når du anskaffer interiør, så bliver det lettere at vælge fleksible møbler, der kan anvendes på flere måder og i forskellige miljøer.


Forstyrrende lyde er et af de mest almindelige problemer i åbne kontorlandskaber. Men det kan afhjælpes med tekstiler – det være sig gardiner, tæpper, møblernes overflade samt lyddæmpende skærmvægge og bordskærme. Med lydabsorbenter på væggene får kontoret både en praktisk funktion og en iøjnefaldende udsmykning.

 


Et miljø for både krop og sjæl
Ifølge ergoterapeuter er den bedste arbejdsstilling den, du vælger som den næste. Vores kreative kontor er altså fremragende set fra et ergonomisk synspunkt, da du nemt kan ændre din arbejdsstilling og flytte fra et miljø til et andet, når det passer dig i løbet af dagen. Så udover at give plads til kreativitet og samarbejde er vores alsidige kontor også godt for kroppen. Bingo!
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik