Træt af forstyrrende lyde på arbejdet

Træt af forstyrrende lyde på arbejdet

Heldigvis findes der en række forskellige løsninger på problemet – fra møblering med blødere overflader til afspilning af naturlige baggrundslyde. At give dine medarbejdere gode hovedtelefoner er en fantastisk måde at reducere støjniveauet under telefonopkald på. Hvis du tydeligt hører den, du taler i telefon med, sænker du selv dit lydniveau helt automatisk og reducerer dermed forstyrrende lyde.


Dårlige lydniveauer er et af vores mest almindelige problemer på arbejdspladsen. Små forstyrrende øjeblikke er tilstrækkeligt til at nedsætte koncentrationen og øge stressen. Men det må heller ikke være for stille. Hvis baggrundslydene bliver for lave, bliver andre lyde, såsom kollegers samtaler, for forstyrrende. En god målestok er, at du skal kunne høre dine kolleger tale, men ikke hvad de siger. Vi har oplistet ti bud på foranstaltninger, der bidrager til et godt lydmiljø. 

 

  1. Tekstiler i alle former dæmper støjniveauet. Indret med flotte og stilrene gardiner, tæpper og vægtekstiler for at skabe et behageligt lydniveau.
  2. Polstrede møbler, for eksempel polstrede kontor- og konferencestole er gode alternativer, især hvis der i forvejen ikke er mange tekstiler i rummet.
  3. Åbne bogreoler fyldt med bøger hjælper med at dæmpe lydene.
  4. Planter er naturlige lyddæmpere, der også renser luften og gør arbejdspladsen mere behagelig. Vores serie QBUS har gode løsninger til opbevaring, der kan komplementeres med en topskuffe til planter.
  5. Sæt mobiltelefon og computer på lydløs, så du og dine kolleger ikke bliver afbrudt af distraherende lydsignaler ved sms eller notifikationer.
  6. Filtpuder eller såkaldte Silent Socks reducerer skrabelyde fra stoleben og får stolen til at glide lettere på gulvet.
  7. Skrivebordsunderlag reducerer lydreflektioner fra skrivebordet og giver en blødere fornemmelse.
  8. En bordskærm med lydabsorberende fyldning udgør en stor forskel i lydmiljøet. Det skaber også en afskærmet arbejdsplads, der i sig selv giver mere fred og ro. 
  9. Opslagstavler med bløde overflader af for eksempel tekstil eller kork udfylder to funktioner. Dels dæmper de lydreflektionerne fra væggene, dels er de perfekte til formidling af informationer og huskelister. 
  10. Optagede baggrundslyde som fuglekvidder, vindsus eller lyden af regn har en positiv og afslappende effekt på os mennesker. Sådanne naturlige lyde kan skjule andre, mere forstyrrende baggrundslyde uden at blive for høje.

 

 

 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik