Kvinde er frustreret over støjniveauet på kontoret

5 trin til mindre støj på kontoret

Støj på arbejdspladsen kan have en stor indvirkning på medarbejderes trivsel og produktivitet. Men med lydsmarte produkter, kan du skabe et mere behageligt kontormiljø og mindske støjen. I denne artikel vil vi give dig 5 trin til at forbedre kontormiljøet og mindske støj på arbejdspladsen.
Kolleger taler på tværs af åbent kontorlandskab med skillevægge
Når der er støj på arbejdspladsen, kan det påvirke medarbejdernes trivsel og produktivitet negativt. Medarbejdere, der har travlt eller arbejder med opgaver, der kræver fokus, oplever støj som særligt generende. I åbne kontormiljøer er det især uvedkommende tale, der forstyrrer. Desuden kan klager over støj nogle gange indikere problemer med trivslen. Det er derfor vigtigt at tage det alvorligt, hvis der er klager over støj på kontoret. 

Ved at følge vores 5 trin til at identificere støjkilder og implementere lydsmarte produkter, kan du skabe et mere behageligt kontormiljø og mindske støj.
Lær hvordan i denne artikel.
Akustikpaneler på en væg på et kontor

Trin 3: Støjreducerende ventilationsanlæg

Klimaanlæg og ventilationssystemer kan også være en stor kilde til støj på arbejdspladsen. Et støjreducerende ventilationsanlæg kan løse dette problem og samtidig forbedre luftkvaliteten på arbejdspladsen. 

Trin 4: Støjdæmpende kontormaskiner

Placeringen af kontormaskiner som printere og kopimaskiner kan have betydning for støjniveauet. Det kan optimeres ved hjælp af forskellige produkter. Et printerbord med støjdæmpende materiale eller en printerhytte kan reducere støjen, så den ikke forstyrrer andre medarbejdere. 

Trin 5: Vælg akustikplader og tæpper

Akustiklofter eller akustikplader er specielt designet til at absorbere lyd og skabe mere komfortable arbejdsforhold. Tæpper eller løbere kan også absorbere lyd, især på hårde gulve, hvilket også kan forbedre akustikken på arbejdspladsen.

Reducer larm på kontoret med lydsmart indretning


At tage hensyn til støjen på arbejdspladsen og finde passende løsninger kan føre til et mere produktivt og behageligt arbejdsmiljø for alle medarbejdere. Ved at følge vores 5 trin kommer du langt og når du fremover tilføjer elementer til indretningen, er det bare med at forsætte, med at tænke lydsmart. Gå f.eks. efter polstrede møbler som absoberer lyd. Køb skriveunderlag der giver mindre støj på skrivebordene. Eller tilføj planter, som er naturlige lyddæmpere og samtidig skaber et bedre indeklima. Ved at tænke lydsmart, undgår du at larm på kontoret bliver et problem i fremtiden.


Newsletter

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik