Akustikplader til kontoret

kontorindretning case

Opskriften på et aktivt kontor: arbejd hvor hjernen er, ikke hvor skrivebordet står

Læs mere

Bedre arbejdsplads med akustikplader

Med akustikplader kan du simpelt og effektivt forbedre akustikken i et rum. Dette kan eksempelvis være nødvendigt på kontorer, hvor der kan være støj både fra mennesker der taler, telefoner der ringer og personer der bevæger sig rundt i lokalet. Visse rum har meget rumklang og dette kan betyde at disse almindelig lyde forstærkes og opfattes ekstra højt. Er det tilfældet, så kan det være en god idé at anskaffe akustikplader og hænge dem op på vægge eller lofter i rummet. For meget støj kan nemlig betyde at det bliver svært for medarbejderne at koncentrere sig og at man nemt kommer til at forstyrre hinanden ubevidst. Det medfører et dårligere arbejdsmiljø og kan i sidste ende føre til påvirkning af bundlinjen. En simpel løsning som akustikplader kan løse dette problem og er derfor investeringen værd. Desuden er det en langt billigere løsning end andre alternativer, såsom at flytte til helt andre lokaler.

Akustikplader med mange muligheder

Der er mange muligheder når det kommer til at bruge akustikplader som lydabsorbenter. En nem løsning er akustikplader til væg eller loft, som fylder meget lidt og ikke nødvendigvis bemærkes i rummet. Du kan dog også vælge lydabsorbenter som har andre funktioner end blot at forbedre akustikken. Dette kan eksempelvis være skærmvægge, som giver mulighed for at skabe mindre rum i rummet, eller bordskærme, som giver mere privatliv og ro ved hver enkelt medarbejders skrivebord. Mange akustikplader kan desuden også bruges som opslagstavler, hvilket giver endnu en smart funktion. Overvej de forskellige muligheder og vælg netop den type akustikplader der passer dig bedst.

Dekorative akustikplader

Når det kommer til akustikplader, kan du gå flere veje i forhold til indretningen. Du kan vælge en diskret løsning, f.eks. med plader på væggen, i en diskret farve som grå eller hvid. En anden mulighed er at bruge akustikpladerne som dekorative elementer, hvor de nærmest bliver et kunstværk i sig selv. Ved at kombinere akustikplader i forskellige farver, kan du skabe spændende mønstre, som tilfører ekstra stemning til rummet. Du kan også vælge akustikplader i andre former end den traditionelle kvadratiske og eksempelvis pynte væggen med cirkler i forskellige farver. Kun fantasien sætter grænser og du kan kombinere helt som du har lyst til. På den måde kan du skabe den indretning som du synes passer bedst til rummet og dine øvrige kontormøbler.