YNGVE – en stol for børnenes bedste

Yngve – en stol for børnenes bedste

AJ Produkter har længe arbejdet for at sikre, at skolebørn har et lige så godt arbejdsmiljø som voksne. Skolerne er jo børnenes arbejdsplads. Så da EU indførte en ny standard for skolemøbler, så vi det som oplagt at udvikle en helt ny stol, der både opfylder de nye krav og sætter børnenes bedste i centrum. Og her er resultatet: skolestolen Yngve.

Alt til et sikkert og ergonomisk læringsmiljø 

Den nye europæiske standard EN 1729 har til formål at sikre, at møbler til uddannelse tilpasses børn i børnehaven/skolen og opfylder specifikke kvalitets- og sikkerhedskrav. Det er især vigtigt, at møblerne passer til børnenes højde, da en korrekt siddestilling er en forudsætning for børnenes læring. 

– Hos AJ er vi vant til at udvikle vores egne produkter – 30% af vores sortiment er designet og fremstillet internt. Så da den nye standard kom, besluttede vi straks at udvikle en skolestol, der ikke kun ville opfylde de højere krav, men som også ser godt ud og er behagelig at sidde på, siger Jonas Emanuelsson, produktchef i uddannelsessegmentet.

Med hjælp fra de rigtige eksperter: skolebørnene selv 

Da vores team af produktudviklere begyndte at udarbejde betingelserne for designprocessen, besluttede vi at spørge de rigtige eksperter – nemlig skolebørnene selv.

– Vi mødte børn fra tre forskellige skoler og lyttede til deres ønsker for at få en idé om, hvordan de oplever deres nuværende stole, og hvilke forbedringer de ønsker i fremtiden, siger Jonas.

Et design med fokus på komfort

Baseret på børnenes ønsker om komfort og fleksibilitet og EU-standardens krav til styrke og stabilitet begyndte vores designer Cecilia Stööp at skitsere forskellige løsninger.

Snart var en ny stol skabt, med et omsluttende ryglæn og skålformet sæde for den bedste komfort.

– Formen på ryglænet kom tidligt i processen, fordi vi ønskede at gøre det muligt at sidde i forskellige retninger, siger Cecilia. Justerbare fodstøtter var en anden vigtig prioritet for at kunne give børn i alle størrelser en god arbejdsstilling, mens de omvendte ben blev tilføjet, så stolen let kunne hænges op på bordet efter hver skoledag, for at gøre arbejdet lettere for rengøringspersonalet. 

Skolestolen Yngve
Skolestolen Yngve med rygsæk bagpå

Et navn med inspiration fra stolens form

Det stod hurtigt klart, at stolen vil blive noget helt specielt. Og det kræver selvfølgelig et godt navn. 

– Stolens navn opstod, da ryglænet begyndte at ligne et Y, og jeg kom til at tænke på Y som i Yngve, og en Yngve, som jeg kender, siger Cecilia. Ud over at have et meget flot navn har han også gode kvaliteter; han er tryghedsskabende, imødekommende og omsorgsfuld. Disse egenskaber passer godt på vores stol.

Undervejs lavede vi flere prototyper for at teste styrke, komfort og materialer. Vi tjekkede også med de skolebørn, som vi havde mødt tidligere, og fik igen deres feedback.

Skolestol YNGVE - Sølv, ask.
1.289,-
Skolestol YNGVE
1.145,-

Fra godkendte tests til lancering 

Da Yngves endelige form blev bestemt, var det med stor stolthed, at vi sendte den færdige model til et uafhængigt testinstitut for at få sort på hvidt, at vores nye stol levede op til alle krav. 

– Yngve bestod de krævende tests og fik sin godkendelse i henhold til EN 1729, siger Jonas. Og nu er den færdige stol her, klar til at forbedre arbejdsmiljøet på skolerne, både i henhold til EU's strenge krav og børnenes egne ønsker.

Men det stopper ikke her... 

I første omgang kom Yngve med medestel, men udviklingen er efter planen fortsat, og flere ideer er blevet realiseret med tiden, både i forhold til benstel og fodstøtter. Derudover er der tilføjet yderligere farvevariationer på stel og sæde/ryg – og det stopper ikke her. For da hvert barn vokser og udvikler sig i sit eget tempo, fås Yngve i flere forskellige anbefalede siddehøjder (se tabellen). Hvorfor? Fordi kun det bedste er godt nok til vores børn, naturligvis.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik