De rigtige sidemænd på kontoret øger rentabiliteten og effektiviteten

De rigtige sidemænd på kontoret øger rentabiliteten og effektiviteten

Hvem der sidder ved siden af hvem på kontoret, har stor betydning – både for den enkelte medarbejder og for virksomheden. Hvis de rigtige mennesker sidder sammen, øges produktiviteten, kvaliteten og rentabiliteten. Det viser en amerikansk undersøgelse.

 

En effektiv måde for virksomhederne at øge deres rentabilitet på er at skabe et rigtig godt arbejdsmiljø. En vigtig del af dette er medarbejdernes placering i forhold til hinanden, ifølge en undersøgelse foretaget af forskere på Harvard Business School i samarbejde med firmaet Cornerstone OnDemand

 

I to år fulgte forskerne ca. 2000 medarbejdere hos en teknologivirksomhed med kontorer i USA og Europa. Forskerne opdelte medarbejderne i tre grupper:

 

De produktive, der arbejder hurtigt, men ikke altid med det bedste resultat.
De kvalitetsfokuserede, der arbejder langsommere, men med højere kvalitet.
Generalisterne, der ligger på et gennemsnitligt niveau både med hensyn til produktivitet og kvalitet.

 

Resultaterne viste, at medarbejderne og deres arbejde var stærkt påvirket af deres sidemænd. Allerbedst gik det, da de produktive sad sammen med de kvalitetsfokuserede, mens generalisterne sad sammen. Da blev præstationen øget med 13 procent og effektiviteten øget med hele 17 procent og de positive resultater viste sig med det samme. Undersøgelsen viste også, at dårlig adfærd let smitter af på sidemanden.

 

Undersøgelsen tyder på, at det er vigtigt for arbejdsgiverne at placere medarbejderne på en strategisk måde, især når flere og flere virksomheder vælger at sidde i åbne kontorlandskaber. Det er også godt for arbejdsgiverne at kende medarbejdernes styrker og svagheder for hurtigt at kunne handle og omplacere, hvis der opstår misforhold. Det giver virksomheder mulighed for at øge deres rentabilitet på en enkel og omkostningseffektiv måde.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik