Derfor er dit arbejdsmiljø nøglen til en stærk kultur

Derfor er dit arbejdsmiljø nøglen til en stærk kultur

Med et godt arbejdsmiljø følger gode resultater. Små, enkle tiltag kan gøre en stor forskel for fællesskabet og motivationen på kontoret. Med friere arbejdspladser og muligheder for hjemmearbejde er det måske vigtigere end nogensinde før at arbejde for at bevare en stærk virksomhedskultur.
Det er ikke nogen nyhed, at godt sammenhold og gode fællesskaber på arbejdspladsen får medarbejderne til at føle sig bedre tilpas. Gode relationer på arbejdspladsen gør os mere robuste, når vi står over for udfordrende opgaver. Det gør os mere effektive og gør os mere tilbøjelige til at blive længere i virksomheden. Og måske vigtigst af alt - det gør det sjovt at gå på arbejde. Små skridt kan gøre meget for at sikre, at medarbejderne trives på arbejdspladsen.
Frokostlokalet er et centralt sted for socialt samvær og relationsopbygning på arbejdspladsen. Som arbejdsgiver kan det at tilbyde noget så simpelt som en frugtkurv gøre en mærkbar forskel for arbejdsmiljøet. Det giver folk en grund til at strække benene og giver mulighed for spontane møder og samtaler omkring frugtkurven. Et hyggeligt siddeområde på kontoret giver medarbejderne en pause fra deres skrivebord, og de kan mødes i en mere afslappet atmosfære. Et hvilerum er med til at øge velværet hos dem, der har brug for at trække sig tilbage fra tid til anden.
Når man tilbyder en fleksibel arbejdsplads, er det særligt vigtigt at skabe og opretholde en stærk kultur.
Hvis du giver medarbejderne mulighed for at vælge mellem at arbejde hjemmefra eller på arbejdspladsen, vil det sandsynligvis øge både produktiviteten og chancerne for at tiltrække nye medarbejdere til virksomheden. Men når man tilbyder en fleksibel arbejdsplads, er det særligt vigtigt at skabe og opretholde en stærk kultur. Vi ved i dag, hvor let det kan være at føle sig uden for arbejdsfællesskabet, hvis man arbejder på afstand det meste af tiden. En enkel måde at mindske risikoen for at føle sig udenfor og gøre arbejdsklimaet mere rummeligt på er at holde alle møder digitalt, uanset om kun én person arbejder hjemmefra eller ej. På samme måde kan en fælles e-mail eller en chat-tråd være med til at skabe samhørighed og relationer. Du kan også med fordel oprette en tråd, der ikke direkte vedrører arbejde, men mere lette og personlige emner - måske et sted for søde kattebilleder eller sjove videoklip.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik