Fem tips til en aktiv arbejdsdag

Ifølge dagens anbefalinger bør du efter 45-60 minutters stillesiddende arbejde holde en pause på 10 minutter, hvor du bevæger dig. Når du sidder ned, er en stor del af kroppen låst, hvilket kan føre til smerte i mange dele af kroppen, f.eks. arme, ryg og nakke. Muskelgrupperne udsættes for statiske belastninger og blodcirkulationen falder. Her er fem tips til, hvordan du får bevægelse i hverdagen.  
 

1. Udskift din traditionelle kontorstol nu og da med en aktiv arbejdsstol, eksempelvis en balancebold eller en pilatesstol. Det betyder, at kroppen skal koncentrere sig om at sidde ordentligt og du får trænet de vigtige ryg- og mavemuskler.

 

2. Hvorfor sidde når du kan stå? Ved hjælp af et hæve-/sænkebord kan du nemt variere din arbejdsstilling. Det giver en bedre kropsholdning i forhold til, hvis du sidder ned samtidig med, at det øger blodcirkulationen. Prøv også at stå på et ben eller på tæer af og til.


3. Tag en kort gåtur i frokostpausen og få lidt frisk luft.

 

4. Tving kroppen til bevægelse ved at placere printeren væk fra dig og opbevar mapperne, så du bliver nødt til at gå for at hente dem.

 

5. Rejs dig og gå hen til kollegaens skrivebord i stedet for at sende en mail eller ringe

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik