Vær aktiv, hav det godt og forkæl dig selv

Vær aktiv, hav det godt og forkæl dig selv

Nager samvittigheden, når du tager en ekstra bolle i kaffepausen efter at have siddet ved skrivebordet hele dagen? Det er let at tænke, at den bolle kan trænes væk bagefter. Men nogle gange er det svært at finde lyst til træningscentret efter en lang dag på arbejdet, og pludselig stopper vi med at komme der. Betyder det, at du så ikke kan gøre noget godt for dig selv? Selvfølgelig ikke. Der findes nemlig flere smarte måder at få øvelser ind i hverdagen på, selv i arbejdstiden.  

 

Stå op og gør noget godt for dig selv
Et hæve-/sænkebord er ideelt til dig, der arbejder på kontor. Har du for vane at sidde ned næsten hele dagen, gør det en stor forskel at hæve bordet og stå op indimellem.

At stå op kan hjælpe med at forhindre rygsmerter. Når du sidder ned, udsættes ryggen for tryk og presses sammen. Når du står op, reduceres trykket og du får samtidig en bedre kropsholdning. Skuldrene trækkes nemlig automatisk bagud. Det er også godt for knæene, der let bliver stive af stillesiddende arbejde. Bevægelse er den bedste kur. Mens du står op og arbejder, kan du udføre lette øvelser, hvor du bøjer knæ og andre led. Dine mavemuskler styrkes også, uden at du mærker det.

Britisk forskning viser, at folk, der står op, i gennemsnit forbrænder 50 kalorier mere i timen end folk, der sidder ned. Står du op i 3 timer hver arbejdsdag, giver det 750 kalorier på en uge – og i alt 30.000 på et år. Det svarer omtrent til forbrændingen ved 10 maratonløb og et vægttab på 2 kg. Du kan således uden dårlig samvittighed spise en hel chokoladekage på 200 g i løbet af weekenden.

 

Kom lidt længere
Det bedste fra begge verdener er at variere aktiviteten i arbejdstiden. Ønsker du lidt mere bevægelse, der kræver mere end at sidde eller stå, kan du anvende et gåbånd eller en kontorcykel.

Eksperterne siger, at vi skal gå 10.000 skridt om dagen. Det svarer til ca. 7 kilometer. Føles det umuligt at nå, fordi du arbejder på kontor otte timer om dagen? Så findes der en anden mulighed: 1 time og 30 minutters cykling svarer nemlig til ca. 10.000 skridt. Cykler du i langsomt tempo i 45 minutter, forbrænder du ca. 196 kcal, hvilket svarer til 5 stykker chokolade.

 

Gå for dit helbreds skyld
I modsætning til cykling er gang en vægtbærende aktivitet, der styrker skelet, sener og ledbånd. Fysisk aktivitet reducerer mængden af stresshormonet kortisol, mens man samtidig udskiller gode signalstoffer i kroppen. Derfor bliver du gladere af at gå. Det hjælper også til at danne nye hjerneceller og forbedre hjernens kommunikation. Derudover styrkes dit immunforsvar. 

Du kan vinde rigtig meget ved bare at gå i langsomt tempo på et gåbånd i en times tid i løbet af arbejdsdagen. Dette svarer til at forbrænde ca. 2.600 kalorier ekstra om måneden – eller lidt over 4,5 kg fedt på et år. Gang forbrænder lidt mere end (langsom) cykling, op til 400 kcal alt efter hastighed. Det giver plads til yderligere fem stykker chokolade.

 

Giv dig selv en belønning
Vær ikke bange for at belønne dig selv, når du har været ekstra aktiv på arbejdet. Hvis du har været dygtig og stået og gået ved dit skrivebord, kan du uden dårlig samvittighed forkæle dig selv med noget godt. Tag en ekstra kage i kaffepausen, køb noget, du længe har ønsket dig, eller sov et par timer ekstra om natten.  

For ikke at lade belønningssystemet få overtaget og belønne dig for den mindste lille ting, kan du sætte langsigtede mål med delmål. Det kan handle om, hvad du skal nå i løbet af året, opdelt i uger eller mindre tidsbestemt. Træning en gang om ugen: Tag en bolle i kaffepausen. Træning tre gange om ugen: Køb slik til weekenden. Træning tre uger i træk: Gå i biografen og køb en stor popcorn. 

Det vigtigste er, at du har det godt og lever et langt, sundt liv. Hvordan du gør det, er op til dig.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik