Et aktivt kontor bliver hurtigt et attraktivt kontor

Et aktivt kontor bliver hurtigt et attraktivt kontor

Først og fremmest: Hvad er egentlig et aktivt kontor? I vores øjne er det et kontor, der er indrettet med tanke på personalets velbefindende. Et arbejdsmiljø, hvor møblerne i sig selv gør det nemt at variere arbejdsstilling og aktivere kroppen. På den måde bidrager det aktive kontor til, at du og dine medarbejdere har det godt – både i løbet af og efter arbejdsdagen. Så enkelt er det.

 

Vær aktiv på kontoret
Kroppen har bedst af at være i bevægelse og det er faktisk muligt selv i løbet af en dag på kontoret. Der er et voksende udvalg af kontormøbler, der på forskellig vis indbyder til aktivitet. I den kategori finder du blandt andet hæve-/sænke skrive- og konferenceborde, balancestole, sadelstole, balancetaburetter og aflastningsmåtter. Kort sagt, møbler, der hjælper dig med at være aktiv, mens du arbejder.

 

Skift mellem at sidde og stå
Med et hæve-/sænkbart skrivebord kan du veksle mellem at sidde ned og stå op, så ofte du vil. Til de perioder, hvor du sidder ned, har du brug for en god kontorstol, der dels kan indstilles efter din højde/vægt, dels giver støtte til arme, lænd og ben. I de situationer er det godt at have en aktiv stol som et supplement og skifte med jævne mellemrum. Med en balancetaburet, balancebold eller sadelstol aktiverer du coremusklerne og forbedrer din kropsholdning uden selv at bemærke indsatsen. Perfekt.

 

Når du står op, styrker du dine muskler og øger forbrændingen. Stå gerne på en let fjedrende måtte, der aflaster ben, knæ og ryg. Vil du udfordre dig selv, mens du står, kan du også stå på et balancebræt en gang imellem – for at træne balancen og styrke dine hofte- og benmuskler yderligere.

 

Fuld aktivitet selv på møderne
Et hæve-/sænkbart konferencebord giver også fordele i mødelokalet. Forskning viser, at vi bliver både mere kreative og bedre til at samarbejde, når vi står op i forhold til, når vi sidder ned. Derudover øges koncentrationen, hvilket er medvirkende til at gøre møderne kortere og mere effektive. Skulle mødet trække ud, er det nemt at sænke bordpladen og lade deltagerne sidde ned lidt.

 

En attraktiv arbejdsgiver
På et aktivt kontor er det nemt at variere arbejdsstillingen. En aktiv stilling styrker musklerne, øger blodcirkulationen og forebygger belastningsskader. Set ud fra et bæredygtighedsperspektiv betyder det, at det aktive kontor vil fremme sundheden og give fordele – selv på lang sigt.

 

For alting hænger sammen. God indretning gør det sjovere at gå på arbejde. Et godt arbejdsmiljø afspejler det, som du og dine kolleger står for, hvad I har opnået og hvor I er på vej hen. Samlet set styrker det din virksomheds image som en attraktiv arbejdsgiver, hvilket igen vil gøre det lettere at rekruttere dygtige medarbejdere i fremtiden.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik