Mindre stress med rent skrivebord

Mindre stress med rent skrivebord

At fjerne rod og holde rent og ryddeligt på sit skrivebord er noget, der berører og påvirker alle på arbejdspladsen. Desuden hjælper orden og ryddelighed til at reducere stress. Nina Strandberg, professionel rådgivningskonsulent, giver også tips til gadgets til skrivebordet, som bidrager til at skabe et hyggeligere og mere kreativt arbejdsmiljø. 


Orden og ryddelighed forenkler og effektiviserer arbejdet i det lange løb. Et kaotisk skrivebord med papir, mapper og ledninger i et stort rod, kan desuden forårsage stress og er heller ikke repræsentativt, når der kommer kundebesøg i virksomheden. 
– Især på en arbejdsplads med kontorlandskab er det vigtigt, at alle, af hensyn til sine omgivelser, både medarbejdere og kunder, holder rent og pænt og har orden i sine dokumenter og andre ting på skrivebordet, siger Nina Strandberg, som er professionel rådgivningskonsulent og grundlægger af virksomheden Iordning Stockholm.

Vigtigt at rydde op

Rådgivningskonsulenten pointerer vigtigheden af at rydde op på skrivebordet, holde orden på papirer og rydde de ting væk, der ikke er nødvendige for det igangværende arbejde.
– Du bør gøre det nemt for dig selv, men også for dine kolleger, at navigere rundt på skrivebordet, hvis du f.eks. er på forretningsrejse eller sygemeldt, siger hun. Derfor bør dokumenter og journaler placeres og opbevares, så de er lette at finde også for andre. Virksomheden eller afdelingen bør skabe en grundlæggende struktur for, hvordan skrivebordet skal se ud eller en manual til, hvordan dokumenter skal arkiveres. Det handler om at skabe effektive forudsætninger og dermed også forbedre rentabiliteten.

Et spørgsmål om sundhed og sikkerhed

– At holde skrivebordet rent og ryddeligt er også et spørgsmål om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen, da et rodet bord er svært at holde rent, det samler støv og påvirker allergikere og astmatikere. Nina Strandberg mener dog også, at der skal være en vis plads til ”personlig frihed” på skrivebordet.
– Absolut, en lille urtepotteskjuler eller en fin penneholder bryder mønsteret, skaber trivsel og sætter et personligt præg. Grønne planter reducerer stress, så en potteplante er ikke forkert.
 

Du synes måske også om

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik