Design, kvalitet og lyddæmpning på Kringlaskolen

Design, kvalitet og lyddæmpning på Kringlaskolen

Da Kringlaskolen i Södertälje besluttede sig for at udvide og gå fra en til to klasser på hvert klassetrin, var der behov for nye, større lokaler og dermed mange nye skolemøbler. AJ Produkter var med, da klasseværelser, lærerværelser, fællesrum og gangarealer skulle indrettes. Design, kvalitet og lyd var nøgleordene.

 

Da Kringlaskolen i Södertälje startede i 1998, var det en ren lilleskole. Den blev senere udvidet med en mellemskole og, på forældrenes initiativ, undervisning af de højeste klassetrin. For nylig blev det besluttet at udvide skolen, så der nu er to klasser på hvert klassetrin, med elever fra børnehaveklasse til niende. Udvidelsen betød et spring fra 320 til 520 elever. Den nye bygning til de høje klassetrin stod klar efter sommerferien 2015 og AJ Produkter har leveret inventar til alt fra klasseværelser og gangarealer til lærerværelser.
– Valget af leverandør faldt på AJ, som var helt klar og hurtige til at lave forslag og tegninger til os, siger Marie Alfaro, skoleleder.

Lyddæmpning, design og kvalitet

Marie og hendes kolleger havde tre ønsker til indretningen. Først og fremmest skulle den dæmpe støj i skolemiljøet. Dette blev løst dels ved hjælp af lyddæmpende gulve og dels ved at vælge elevborde med lyddæmpende bordplader. Det var også vigtigt, at møblerne kunne modstå den slitage, som de udsættes for, når de bruges af flere hundrede elever, uden at skulle udskiftes igen efter et skoleår. Det var også et ønske at lægge lidt ekstra vægt på design, farve og form. Skolens vægge blev malet i rolige farver, men indretningen i klasseværelser og øvrige undervisningslokaler følger forskellige farvetemaer. Matematiklokalet er rødt, samfundslokalet er i turkis, spanskundervisningslokalet er lilla og de to korridorer grønne og røde.

Elevernes ønsker i tankerne

Eleverne har også været med til at tale om, hvad de syntes var vigtigt med det nye interiør. Selv den måde, hvorpå eleverne bevæger sig, har været grundlaget for valg af møbler. Ergonomiske elevstole findes i de fleste af klasseværelserne, hvilket viste sig at være et perfekt match. -  Mange elever vipper og hænger på stolene. Disse stole kan vendes bagud eller fremad til de elever, der kan lide at sidde på den måde. De ergonomiske elevstole er skræddersyet til nutidens værktøjer som tablets og computere og lægger op til en god siddestilling tilpasset efter, hvordan man arbejder i dag. – Stolen er supergod. Vi blev nødt til at prøve den, inden vi besluttede os – og wow, hvilken stol. Vi havde nok ikke valgt den, hvis vi ikke havde haft mulighed for at afprøve den først.

Hjælp til det hele

Både elever og lærere er tilfredse med deres nye lokaler, som stod klar den første skoledag efter sommerferien. 
– Vi ønskede en pakkeløsning, hvor AJ hjalp os med det hele og det har fungeret rigtig godt, vi er utroligt tilfredse, siger Marie Alfaro.
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik