LBS Kreativa Gymnasiets nye lokaler indbyder til kreativitet

LBS Kreativa Gymnasiets nye lokaler indbyder til kreativitet

 

Udfordring
LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg åbnede sine døre i 2014. Interessen var stor allerede fra begyndelsen og skolen voksede hurtigt. Da flytningen til nye, større lokaler blev nødvendig, leverede AJ Produkter møbler og inventar til hele skolen. Et krav var, at løsningen, der blev præsenteret, skulle følge LBS’ kreative model og indbyde til kreativitet, udfordring, glæde, idéer, aktiv hvile og produktivitet.


Løsning
Hver etage har sit eget farvetema og velplanlagte opholdsmiljøer. Lyddæmpende møbler og masser af tekstiler giver et godt lydmiljø. I flere rum er der balancestole til aktivt siddende. To klasseværelser er indrettet som ALC-lokaler (Active Learning Classroom), en ny slags læringsmiljø, der fremmer samarbejdslæring. I disse lokaler er eleverne i centrum for deres læring og de samarbejder i grupper omkring runde borde med tilhørende whiteboardtavler og TV-skærme som hjælpemidler.

 

Resultat
Kreativitet, trivsel, uddannelsesmæssige gevinster og langsigtet tænkning karakteriserer indretningen af skolens nye lokaler.
– Eleverne synes, at det er fantastisk og trives rigtig godt. Personalet nyder deres arbejdsplads og alle, der kommer på besøg, siger ”wow, sikke en skole”. Lokalerne inviterer til aktivitet, men også til fred og ro, siger Charlotte Cederström, vicerektor på LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg.
Charlotte er meget tilfreds med samarbejdet med Kerstin Metz fra AJ Produkter:
– Det fungerede rigtig godt. Kerstin kommer altid tilbage med gode tanker og idéer. Hun er meget vidende og har været god til at udvikle løsninger, der passer til os.

 

Se mere om møbler og inventar til skole og institutioner her