Frisk og farverig nybygget friskole

Frisk og farverig nybygget friskole

Fenestra Nya Hovås er en friskole for 4.-9. klassetrin i Nya Hovås, en hurtigt voksende bydel i Göteborg, tæt på både havet og byens puls. Da skolen flyttede ind i den guldglitrende Spektrum-bygning designet af Magnus Månsson og Charlotte Erdegard fra arkitektfirmaet Semrén & Månsson i efteråret 2015, var der behov for nye møbler – en opgave, som AJ Produkter fik. Resultatet er en moderne og farverig skole med masser af personlighed.

 

Udover skolen huser Spektrum også butikker, en restaurant og sågar en bowlinghal. Bygningen er blevet et samlingssted for alle aldre. At skolen også ville blive brugt af offentligheden om aftenen og i weekenderne stillede særlige krav til indretningen, en udfordring som AJ Produkter påtog sig, da de startede opgaven med at levere møbler til friskolen.
– Fordi Spektrumhuset har en specifik identitet og et særligt udseende, var det vigtigt for os, at holde samme standard i indretningen, fortæller Katja Brandt Persson, rektor på Fenestra Nya Hovås. Vi ønskede, at skolens interiør skulle harmonere med resten af bygningen.

Fokus på holdbarhed

Resultatet af samarbejdet mellem skolen, Kerstin Metz fra AJ Produkter og Semrén & Månsson blev et lyst og moderne skolemiljø med fokus på fællesarealer og lyddæmpning. Skolens interiør er holdt i blå toner, som komplementeres af behagelige og naturlige træmøbler.
– Frem for alt ønskede vi holdbare møbler. Masser af siddepladser, mulighed for at variere siddestilling og interiør, der dæmper støjniveauet, var også ønsker fra vores side, fortæller Katja. Til sit eget kontor valgte Katja opbevaringsskabe, bord og skrivebord fra møbelserien Radius, formgivet af AJ Produkters in-house designer Elin Basander André. Møblerne er fremstillet i massiv eg, der giver en naturlig fornemmelse, og med detaljer i brunt læder.
– Det blev rigtig flot og serien passer godt sammen med de øvrige møbler i skolen.

En limegrøn specialløsning

Skolen er særligt tilfreds med et unikt og farverigt møbel, der er umuligt at overse – nemlig en limegrøn modulsofa, en specialløsning som AJ Produkter udviklede ud fra skolens ønsker.
– Fællesarealer var et stort ønske for os – og det har AJ Produkter virkelig forstået at lykkes med. Kerstin pegede på et specialmøbel til os i en flot kontrastfarve, der passer til det øvrige interiør, fortæller Katja.

Velplanlagte opholdsområder med lyddæmpning

Mange forskellige siddemøbler var et andet ønske fra Katja og Fenestraskolen. AJ Produkter leverede blandt andet sofaer med høj ryg, der effektivt dæmper støjniveauet samt innovative balancetaburetter i uld, som træner muskulaturen og balancen, mens eleverne sidder og arbejder. 
– Vi ønskede at tilbyde forskellige alternativer til at sidde ned hele skoledagen. Derfor valgte vi blandt andet Fatboys, så eleverne kan variere deres siddestilling, siger Katja. Både eleverne og personalet trives i deres nye skole – og er glade for valget af leverandør af interiøret.
– Den service vi modtog fra AJ Produkter var fantastisk, personlig og professionel. Kerstin forstod præcis, hvad vi ønskede. Hun har virkelig styr på det hele.
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik