Sådan optimerede vi Airshoppens nye lager

Airshoppen er et søsterselskab til Ving, der har leveret toldfrie varer til charterrejsende i mere end 30 år. Før selskabets flytning til et nyt lager i Landskrona fik AJ Produkter til opgave at optimere pladsen og indrette de 12.000 km² store lokaler. Som resultat har Airshoppen nu en effektiv lagerløsning med 4.300 pallepladser og kapacitet til at pakke 1 million poser om året.

Airshoppen er en del af Nordic Leisure Travel Group og har til opgave at pakke og distribuere forudbestilte toldfrie varer til gruppens flyrejsende rundt omkring i verden. Til dette formål lagerfører virksomheden ca. 1.200 produkter fra førende mærker inden for hudpleje, parfume, smykker, solbriller, slik og alkohol. 

Da virksomheden i 2019 besluttede at flytte sit centrallager til et nyt logistikanlæg i Landskrona, henvendte de sig til os hos AJ Produkter med en klar mission: At maksimere lagerkapaciteten baseret på lokalernes forhold og sikre, at alt ønsket inventar kom på plads til tiden.

Kundens ønskeliste var lang

Rickard Larsson, projektsælger hos AJ Produkter med fokus på lagerløsninger, ledede arbejdet med at udvikle en komplet løsning baseret på kundens ønsker. Udover en pladsbesparende løsning og inventar af høj kvalitet var god ergonomi, effektive plukrutiner og et højt sikkerhedsniveau også på kravspecifikationen.

– Dette var en opgave, der passede os rigtig godt, siger Rickard. Med vores brede lagersortiment og lange erfaring med store logistikprojekter var vi i stand til hurtigt at præsentere et attraktivt forslag, der opfyldte både nuværende og fremtidige behov. 

Da Airshoppens ledelse sagde JA til vores forslag, gik vi i gang med at behandle alle de praktiske spørgsmål.

Samtlige punkter blev vinget af

Armin Seceragic, projektingeniør hos AJ Produkter, var først ansvarlig for alle tekniske beregninger og tegninger. Derefter fungerede han som projektleder, indtil kunden flyttede ind. 

– Vi løste alt fra optimering af grundplanen til fremstilling, levering og endelig montering af alle pallereoler og pakkeborde på stedet, siger Armin. Der var daglige samtaler med kunden og entreprenører, og mange tillægsbestillinger, som vi løste hen ad vejen, blandt andet supplerende kontorinventar. Et sjovt projekt!

Og det kan tilføjes, at hver detalje, lille som stor, kom på plads til det fastsatte tidspunkt.

Vi leverede en komplet løsning

Vores overordnede engagement omfattede alt fra indretningsskitser til projektledelse og inspektion. Derudover leverede og monterede vi følgende produkter: 

• Pallereol Ultimate med i alt 4.300 pallepladser, der er markeret individuelt. 

• Ca. 1.000 plukpladser på rullebaner af transportbåndtypen, der er integreret i pallereolen, til de bedst sælgende produkter.
• Alle plukpladser har langsidehåndterede paller for at opnå en mere ergonomisk plukning.
• Sikkerhedsløsninger med bagplader, pallestop, stolpebeskyttelse og gavlbeskyttelse.
• Supplerende lagerinventar såsom pakkeborde og plukvogne samt kontormøbler.

Et godt og langtidsholdbart resultat 

Indflytningen fandt sted helt efter planen i andet kvartal af 2020. Det betyder, at Airshoppen nu er godt rustet til fremtiden. Til deres rådighed har de et lige så effektivt som sikkert lager med kapacitet til at pakke ca. 2.500.000 varer og dermed være i stand til at betjene 1 million gæster om året. I mange år fremover.  

Pallereol Ultimate giver ekstra plads

Pallereol Ultimate er en innovativ pallereol af høj kvalitet designet og produceret af AJ Produkter. Ultimate har mange fordele, herunder to, der har med pladsbesparelse at gøre: 1) Bjælkerne kan justeres i intervaller på kun 50 mm, hvilket gør det let at maksimere lagerkapaciteten, 2.) Ultimate har smallere stolper end andre pallereoler, hvorfor det frigør gulvplads – et areal, der enten kan fyldes med ekstra pallereoler eller give truckførerne lidt ekstra plads at dreje på. Airshoppen valgte sidstnævnte.

 

Vil du vide mere om AJ Produkters logistikløsninger? Kontakt vores lagereksperter her