Derfor skal du holde stående møder

Derfor skal du holde stående møder

Har du og dine kollegaer mange møder i løbet af en arbejdsuge? Så har I meget at vinde ved at holde nogen af dem stående. Med et hæve sænke konferencebord kan I få langt mere effektive møder, der giver bedre resultater – og samtidig få lidt bevægelse ind i hverdagen. Læs mere om fordelene ved stående møder, og hvorfor de bør blive en fast del af din arbejdsdag.
To personer står ved et hæve sænke konferencebord

1. Møderne bliver kortere og mere fokuserede

Hvis du gernve vil vinde mere tid, er stående møder et oplagt valg. Ifølge forskning (Dahl1) er møder, hvor deltagerne står op, i gennemsnit 34 % kortere end siddende møder. Da det kan blive lidt besværligt at stå op i længere tid, bliver de stående møder ofte mere fokuserede og holdes relativt korte. De stående møder er mest effektive, hvis de varer omkring 20-25 minutter. Trækker mødet ud i længere tid end det, er det en god idé at variere mellem at sidde og stå.

2. Samarbejde og kreativitet forbedres

Det er lettere at samarbejde, når alle står op. Forskning viser (Lehman²) at folk, der står op og arbejder, er mere engagerede. Der ses også en markant større udveksling af informationer og idéer med andre. Samtidigt bliver vi mere opmærksomme, og vores hjerne arbejder mere effektivt, når vi står op. Derfor er der al mulig god grund til at holde næste møde stående.

En person sidder og en person står ved et hæve sænke konferencebord.
To personer står ved hæve sænke konferenceborde.

3. Belaster kroppen mindre

Sidder du stille i længere tid ad gangen, kan det mærkes i kroppen. Med et hæve sænke konferencebord kan du og dine kolleger nemt veksle mellem at sidde og stå, så du undgår den statiske belastning. Med øget variation følger også en mindre belastning af ryg, nakke og skuldre, hvilket er med til at øge følelsen af velvære – og gør det lettere at yde dit bedste.

Alt, du behøver til dit næste stående møde

Hvad skal der til, for at et stående møde fungerer i praksis? Først og fremmest er det praktisk med et hæve sænke konferencebord til både siddende og stående møder. Det kan også være smart med et whiteboard for at sikre alle et godt overblik og arbejdsmåtter til at aflaste kroppen, mens man står. Kombiner også gerne med lidt højere stole eller barstole, så mødedeltagerne har mulighed for at variere deres stående position.

KILDER:

¹ Dahl, M. "Work Smarter: Meetings Are 34 Percent Shorter If You’re Standing Up" The Cut [online] available from: https://www.thecut.com/2014/05/work-smarter-for-shorter-meetings-stand-up.html
² Lehman, S. "Standing meetings may improve group productivity" Reuters [online] available from: http://www.reuters.com/article/us-psychology-group-meetings-productivit-idUSKBN0EV29V20140620

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik