Introduktion til kontorcyklen

Introduktion til kontorcyklen

Hvordan en kontorcykel vil gøre stillesiddende arbejde til en ting fra fortiden.


I de senere år har omfattende forskning konsekvent vist, at stillesiddende adfærd er en af de største risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes og andre væsentlige helbredsproblemer. Disse advarsler har ført til, at mange mennesker er begyndt at ændre måden at arbejde på og stå op på kontoret. Men lange perioder med stående arbejde kan også have negative sundhedsmæssige konsekvenser. Løsningen er VARIATION og BEVÆGELSE.


Regelmæssig bevægelse har vist sig at øge stofskiftet, forbedre kropsholdningen, styrke coremusklerne og øge koncentrationen. Den bedste måde at bekæmpe mangel på fysisk aktivitet på, når du arbejder, er at variere mellem at sidde, stå, gå og cykle hele arbejdsdagen.


Naturligvis skal aktiviteten passe til opgaven, du laver. Måske er det muligt at gå rundt på kontoret under et telefonopkald eller mens du holder et uformelt møde med kolleger, men ellers kan bevægelse være begrænset til at foregå i pauserne. Med en kontorcykel kan du bevæge dig så meget som du vil uden at bruge tid væk fra dit skrivebord, og du kan dermed øge produktiviteten og trivslen på samme tid.


Lavintensiv træning er nøgleordet
Med en kontorcykel handler det ikke om cardio træning, men om at øge cirkulationen og holde din krop i bevægelse. Normalt holder du en lav hastighed. Den lavintensive træning bryder den stillesiddende livsstils skadelige cyklus, uden at du bliver for træt eller svedig.

 

Ønsker du at skubbe dig selv til grænsen, er der dog ikke noget, der stopper dig. Ved at erstatte siddende eller stående arbejde med denne type aktivitet, kan du øge dit stofskifte og forbrænde flere kalorier. Det har også en positiv indvirkning på dit blodtryk og blodsukkerniveau. Kontorcyklen måler hastighed og distance samt kalorieforbrug, hvilket hjælper med at holde dig motiveret og giver dig mulighed for at øge din indsats dag for dag.

 

Det er let at cykle flere kilometer om dagen uden at føle sig træt.
Lavaktiv fysisk aktivitet i løbet af dagen er den eneste måde at bekæmpe de negative virkninger af en stillesiddende livsstil på. Uanset om du cykler til arbejde eller på arbejde, løber op og ned ad trapperne eller går over og taler med din kollega i stedet for at sende en e-mail, jo mere bevægelse du får passet ind i din dag, des bedre er det for dit helbred.

 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik