AJ Produkters logo repræsenteret på golfspillers tøj

AJ Produkter støtter golftalents kamp tilbage mod toppen

Morten Ørum Madsen nåede tidligt kæmpe succes for derefter at dale ned gennem rækkerne.

Tilbage mod toppen

Der er langt fra Nordic Golf League på tredje niveau og så op til PGA European Tour, der er den største og vigtigste samling af golfturneringer i Europa. Det ved Morten Ørum Madsen bedre end nogen, for han har taget turen begge veje - både op og ned - og han er nu i gang med at kæmpe sig tilbage til toppen af europæisk golf. Han er dog ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes, selvom det vil kræve ualmindelig hårdt arbejde, og nu har han fået AJ Produkter som personlig sponsor i sin kamp tilbage mod toppen.

“Jeg skal nok komme tilbage i Europatouren. Der er et godt stykke vej, men det går i den rigtige retning, og jeg ikke i tvivl om, at det kommer til at ske.”
Golfspiller sponsoreret af AJ i gang med slag

Hårdt for identitet og selvforståelse 

Morten Ørum Madsen var omkring 12 år, da han fandt ud af, at han havde et særligt talent for golf, og herfra dyrkede han det intensivt. Det gik stærkt for den unge midtjyde, der viste så stærkt golfspil, at han allerede som 23-årig stod med sit Europakort i hånden. Nu skulle han spille mod Europas bedste golfspillere i de mest prestigerige turneringer - en ganske anseelig bedrift for en 23-årig dansker, men ikke noget, der dengang imponerede ham selv synderligt.    
 
“Det var jo rimelig vildt efter danske standarder, men jeg havde vænnet mig til, at jeg var god, og at det gik rigtig godt. Jeg var stolt, men når jeg tænker tilbage, var det større, end jeg egentlig gav mig credit for. Jeg burde nok dengang have været lidt mere stolt af den bedrift,” griner han, når han husker tilbage.

Et voldsomt slag 

Allerede i sit første år i Europatouren vandt Morten Ørum South African Open Championship i slutningen af ​​2013, og herefter havde han tre fremragende år på toppen, hvor han sluttede lige udenfor top-60. Men så stoppede hans gode stime.   
 
“2016 kom skidt fra land, og så sætter det sig på selvtilliden. Jeg vidste, at jeg var god nok, men jeg kunne ikke præstere, så jeg røg ud af Europatouren og skulle spille Challenge Touren, der er niveauet under,” fortæller han.  
 
Nedturen fortsatte dog, for heller ikke her kunne han skabe resultater og faldt yderligere ned til tredje niveau i Nordic Golf League, hvor han har spillet siden.  
 
“Når golf er hele dit liv, så er det et voldsomt slag. Det er ikke som et 9-17 job, hvor man holder fri og kan være sig selv, når man har fri. Så jeg sidestillede golfspilleren Morten med mennesket Morten. Når man så ikke leverer resultater, så er det virkelig hårdt for hele identiteten og selvforståelsen.”

 

100 procent dedikation 

I 2017 kom Morten Ørum tilbage på Challenge Touren og var tæt på at få Europatourkortet tilbage, og i 2020, da corona havde lukket verden ned, lagde han sit golfliv om i kampen for at komme til tops igen.  
 
“Jeg har fået nye trænere, ændret rutiner og strammet op på min mentaltræning, så jeg har et helt andet fokus. Alle døgnets minutter bliver optimeret for at nå målet om at komme tilbage i Europatouren,” fortæller han.    
 
Resultaterne viser også en opadgående kurve med top-10-placeringer og masser af god golf.  
 
“Jeg har været nede i en dal og overvejet, om jeg helt skulle kaste håndklædet i ringen. Men jeg har opgivet så mange ting for at opnå det her, og jeg kæmper videre.” 
 
“Jeg kan mærke, at jeg er på vej tilbage til at være dér, hvor jeg var var, da jeg var bedst. Jeg dedikerer 100 procent af min tid på at nå til tops igen, og jeg er overbevist om, at det vil lykkes,” siger Morten Ørum Madsen.