Sådan har vi udviklet skrivebordet gennem de sidste 40 år

Sådan har vi udviklet skrivebordet gennem de sidste 40 år

Tror du, at vores skriveborde altid har lignet dem, vi har i dag? Det har de selvfølgelig ikke, for ligesom verden har skriveborde ændret sig, siden vi introducerede dem i vores sortiment i 1981. Her er en rejse gennem tiden, årti for årti, som viser hvordan vi har udviklet vores tilbud i overensstemmelse med tidens og teknologiens krav.

1980'erne

Det typiske billede af 1980'erne er puddel-permanentede frisurer og skulderpuder, der er så brede, at man næsten ikke kan mødes i smalle kontorgange. Men hvordan så det ud på selve kontorerne? Man arbejdede siddende, og i overensstemmelse med datidens ideal havde skrivebordene fire ben og en fast skuffe. Ved siden af det, i en vinkel på 90 grader, var der et lavere sidebord til arbejdspladsens vigtigste redskab: en elektrisk skrivemaskine.  

Efterhånden fik skrivemaskinerne konkurrence fra computere, først i form af såkaldte tekstbehandlingsprogrammer. Men efterhånden som computerne blev mere og mere udbredt, voksede også deres størrelse, hvilket gjorde skrivebordene trange. Så i slutningen af årtiet indførte vi separate computerborde med tastatur og skærm på forskellige planer for at opnå optimal ergonomi. 

1990'erne

I midten af 1990'erne blev internettet det vigtigste værktøj på kontoret - hvilket var praktisk, da alle medarbejdere allerede arbejdede ved en computer hele dagen. For at imødegå problemet med ensidige arbejdsstillinger introducerede vi PC Totalbord, en komplet arbejdsstation, der er designet til at forebygge belastningsskader. Men for de fleste mennesker var det stadig normalt at sidde ned. 

Da cellekontorer gav masser af plads, levede de store udtrækkelige skrivebordskombinationer videre. Nogle gange blev de endda gjort større ved at tilføje et hjørne til computeren. Udtrykket "let at nå" blev også opfundet for U-formede skriveborde, hvor brugeren kunne sidde i midten og være tæt på alting. Samtidig var den bærbare computer både en nyskabelse og en succes, hvilket i høj grad skyldes dens fleksible format.

00'erne  

Efter at det meget omtalte Millennium Bug gik ret ubemærket forbi, ventede et nyt årtusind, som skulle vise sig at byde på mange kontornyheder. Det største var måske, at hæve sænkbare skriveborde blev et stadig mere almindeligt syn i vores sortiment. Udseendet og de tekniske løsninger varierede meget, men det vigtigste var, at folk nemt kunne variere deres arbejdsstilling. 

En anden tendens var, at kollegerne begyndte at sidde sammen igen. Skrivebordene var placeret i grupper på to eller fire, nogle gange midt i lokalet, og de var adskilt af bordskærme, der både gav privatliv og ekstra lydisolering. Selve bordpladerne blev mere organiske i deres form, hvilket gav et blødere og mere behageligt udtryk. På tilbehørssiden blev der tilføjet huller i bordpladen og kabelbakker nedenunder for at minimere kabelvirvaret. 

2010'erne

De afrikanske horn vuvuzelas, som blev brugt ved VM, satte i første omgang tonen, men blev hurtigt forbudt mange steder, da lydstyrken blev opfattet som skadelig. En anden årsag til skader, som vi tog fat på i løbet af dette årti, var ensidige arbejdsstillinger. Da vi allerede havde et bredt udvalg af skriveborde, der kunne varieres i højden, gik vi videre med ergonomiske siddepladser som supplement til standardkontorstolen. Ud over at tilbyde forskellige siddehøjder, som er en variation i sig selv, aktiverer balancestole, balancebolde, sadelstole og kontorcykler nu også kroppen og får os til at føle os bedre tilpas.

For dem, der ikke arbejdede ved et skrivebord hele dagen, blev et fast skrivebord anbefalet i kombination med en god kontorstol, der let kunne indstilles efter deres egne behov. Mod slutningen af årtiet introducerede vi også et smart skrivebord, som ved hjælp af teknologi holder styr på, hvornår det er tid til at skifte arbejdsstilling. Alt sammen for at hjælpe flere mennesker til at føle sig godt tilpas på arbejdet.

2020'erne

Det nye årti var knap nok begyndt, før en virus forårsagede uventede forandringer på arbejdspladsen. Behovet for at skabe et godt og ergonomisk korrekt arbejdsmiljø i hjemmet voksede eksponentielt som følge af pandemien. Vi har reageret på dette behov ved at udvikle små og fleksible mobile borde og et nyt sortiment af møbler specielt til hjemmekontoret og kompakte rum.

Dagens brede udvalg betyder, at du kan få et skrivebord, der er fuldt tilpasset dine personlige behov for en aktiv arbejdsdag. I betragtning af hvor langt vi er kommet, kunne man fristes til at tro, at vi er nået så langt, at vi har nået vores mål. Men vi ved, at det ikke er sandt, at udviklingen aldrig stopper - og vi er klar til at tilpasse vores skriveborde til fremtidige teknologiske forandringer. Alt sammen for at sikre, at vi fortsat kan levere skriveborde, der er i tråd med både tidens og teknologiens krav.


[Billederne er taget fra vores eget katalogarkiv] 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik