Sådan vælger du den rette kontorstol

Sådan vælger du den rette kontorstol

En god kontorstol følger kroppens bevægelser, reducerer risikoen for belastningsskader og hjælper dig med at sidde ordentligt –  uanset hvor længe. En ergonomisk kontorstol er med andre ord guld værd både for din sundhed og dine præstationer. Men hvilken model passer bedst til dig? Vi har samlet 5 punkter, der er gode at overveje, inden du vælger en kontorstol.
En kvinde på en kontorstol, som arbejder ved et hæve sænkebord

1. Hvor mange timer sidder du ned?

Når du skal vælge den bedste kontorstol for dig, er det vigtigt først og fremmest at overveje, hvor mange timer du sidder ned på en typisk arbejdsdag. Den grundlæggende regel er, at jo flere timer, du sidder ned, desto bedre stol har du brug for. For at du let kan finde en stol, der passer til dine behov, har vi delt vores sortimentet op efter anbefalet siddetid: 4, 8, 12 og 24 timer. Det betyder, at vi har alt fra enkle stole til dig, der sjældent sidder ned til mere luksuriøse kontorstole, der giver optimal siddekomfort selv ved lang arbejdstid.

4 timer: Er du ofte på farten og sidder kun ned i kortere perioder, kan du klare dig fint med en relativt enkel stol.

8 timer: Bruger du det meste af din arbejdsdag siddende, har du brug for en kvalitetsstol med gode indstillingsmuligheder.

12 timer: Sker det, at du sidder ned i endnu flere timer ad gangen? Så bør du vælge en ergonomisk kontorstol med mange egenskaber.

24 timer: Arbejder du i et kontrolrum og har svært ved at forlade det? Så har du brug for en stol, der opfylder ekstremt høje krav til indstillingsmuligheder og komfort.

Ergonomisk kontorstol med hjul, høj ryg samt ryg- og nakkestøtte

5 tips til dig, der sidder ned i mange timer

Vores 24-timers stol LIVERPOOL stol er skabt til langvarig brug. Den er ideel til både almindelige kontorarbejdspladser og til mere krævende miljøer.
 • Let at justere højden på ryglæn og komfort-nakkestøtte
 • Siddehøjde og -vinkel kan justeres
 • Oppustelig lændepude til støtte og komfort
 • Armlæn, der kan justeres i højden
 • Med en 24-timerscertificering er du garanteret maksimal komfort på lange, stillesiddende arbejdsdage
To personer sidder afslappet ved deres skriveborde på et kontor

2. Vælg mekanisme ud fra dit bevægelsesmønster

Stolens sæde og ryg skal følge dine bevægelser, da du automatisk vil skifte stilling fra tid til anden. Forholdet mellem ryglænets og sædets hældning styres af stolens mekanisme. 

Permanent kontakt: Ryglænet følger overkroppens bevægelser, mens sædet er fast. Det er let at ændre arbejdsstilling.

Gynge: Gyngefunktionen er en simpel mekanisme, hvor ryg og sæde holder samme vinkel i forhold til hinanden, selv når der gynges. Modstanden indstilles efter din kropsvægt.

Synkron: Sæde og ryg interagerer i forholdet 1:2, hvor sædet skifter i ét trin og ryggen i to trin, når der gynges. Dette giver dig mulighed for at læne dig bagud uden at løfte benene fra gulvet. Kan låses i faste positioner.

Multisynkron: Med denne arbejder sæde og ryg også sammen i forholdet 1:2, men du har her mulighed for at afkoble sædet, hvilket gør det nemt at strække kroppen ud fra tid til anden og øge blodcirkulationen i ben og fødder.

Overvej også gerne om du er mest til en kontorstol uden hjul eller vil have større bevægelighed med hjul. Uanset hvilken model du vælger, kan det også være god idé at supplere med et underlag til kontorstolen, så du skåner gulvet mest muligt. 

Grøn kontorstol med høj ryg i skandinavisk design

Komfortabel stol med elegant design

Den moderne kontorstol LANCASTER i stilren, skandinavisk design er skabt til fleksibilitet. Fås i en række forskellige farver - find din favorit.
 • Sædedybde, sidde- og ryghøjde kan justeres 
 • Synkronmekanisme for den bedste komfort
 • Armlæn og nakkestøtte er justerbare
 • Kan fås med både højt og lavt ryglæn
 • Det er nemt at indtage de siddepositioner, der passer til dig, og dermed forebygge arbejdsrelaterede skader
Kvinde som sidder på en ergonomisk kontorstol og hviler sin arm på armlænet

3. Udforsk de ergonomiske funktioner

For at kunne give dig den rette støtte, skal stolen tilpasses din højde, vægt og kropsform. Da vi alle er forskellige, er det en god idé at se efter en stol med flere indstillingsmuligheder. Sørg for at bruge alle stolens funktioner, og juster den med jævne mellemrum for at undgå en statisk siddestilling.

Justerbar siddehøjde: Indstilles efter din højde. Den korrekte højde er, at hele fodsålen skal være i gulvet, når ryggen er presset mod ryglænet.

Justerbar sædedybde: Sikrer blodcirkulation ned til underben og fødder. Juster den således, at du kan sætte en knytnæve mellem stolen og knæhasen, når fodsålen er på gulvet.

Justerbar ryghøjde: Ryglænet skal følge halebenet og lænderyggens naturlige krumning.

Sæde med vippefunktion: Forbedr din kropsholdning ved at vippe stolens sæde lidt fremad, mens du holder dine hofter lidt højere end dine knæ.

Justerbare armlæn: Korrekt justering i både højde og sideretning aflaster armene og musklerne i nakke og skuldre.

 
Hvad er egentlig ergonomi?
Kontorstol med afrundet sæde

Variér din siddestilling

Vi anbefaler kontorstolen STIRLING, som er en komfortabel og fleksibel stol. Ved at udnytte alle stolens funktioner kan du forebygge arbejdsrelaterede skader.
 
 • Stolens synkrone mekanisme gør at ryglænet og sædet følger dine bevægelser
 • Let at variere siddestillinger og dermed øge blodcirkulationen
 • Ryg- og nakkestøtte kan justeres i højden for at give den bedste støtte
 • Armlænene kan justeres både i højden og i siden
 • Afrundet sæde som reducerer trykket på bagsiden af knæet og låret

4. Ekstraudstyr og tilbehør

Ud over at være opmærksom på ergonomiske funktioner og bevægelsesmønstre kan du også tilføje ekstraudstyr og og tilbehør. Armlæn og nakkestøtter kan fås som ekstraudstyr på vores basismodeller, ellers er de inkluderet kontorstolenes oprindelige design.

Høj eller lav ryg: Det er først og fremmest en smagssag, men som udgangspunkt er en lav ryg god til dig, hvis du er lav, mens en kontorstol med høj ryg passer bedre til dig, der er lidt højere.

Nakkestøtte: En smart detalje og praktisk funktion i ét. Bruges ofte som hovedstøtte, men der er den mindre nyttig. Støtten skal ligge i nakken for at aflaste nakke og skuldre.

Armlæn: De skal aflaste dine skuldre og bør kunne indstilles i dybden, så du kan hvile dine underarme enten på bordet eller på armlænene. I mange tilfælde kan de også justeres i højden og i siden.

Netryg: Det er ikke kun et spørgsmål om udseende, men har også en praktisk funktion. Mesh-ryggen lader nemlig luft passere igennem og er et perfekt valg, hvis du er tilbøjelig til at få det lidt varmt.

Variation: Du kan supplere din traditionelle kontorstol med en aktiv stol for at variere din arbejdsstilling yderligere. Balancestole, balancekugler og pilatesstole styrker din krop, mens du sidder ned og arbejder. En sadelstol giver dig en naturlig og ergonomisk siddestilling.
 

Hvordan kan jeg øge mit energiniveau?
Kontorsstol LANCASTER
4.345,-
Kontorsstol MARLOW
2.195,-

5. Farve, form og materiale

Når du har fundet de kontorstole, der passer til dine behov, kommer den sidste og måske sjoveste del: at vælge, hvordan de skal se ud. Tænk også over, hvad der passer til dit skrivebord. Vores gaming kontorstole fungerer godt både på et lille hjemmekontor og på et traditionelt kontor. Mange stole fås i flere farver, så du kan dekorere med en model i forskellige farver eller med samme farve, men forskellige modeller. Af materialer er stof det mest anvendte, men vi kan også tilbyde kunstlæder og ægte læder. Valget er dit.

I vores store udvalg kan du finde en kontorstol, der passer til dig. Har du udfordringer med at vælge, er du mere end velkommen til at kontakte os - vi hjælper gerne!Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik