Sådan vælger du en kontorstol der passer til dig

En god kontorstol følger kroppens bevægelser, reducerer risikoen for belastningsskader og hjælper dig med at sidde ordentligt, uanset hvor lang tid du sidder. En god kontorstol er med andre ord guld værd, både for dit velbefindende og dine præstationer. Men hvilken model passer dig bedst? Her er 5 vigtige ting at overveje, når du vælger kontorstol.

1. Hvor mange timer sidder du ned?

Det vigtigste spørgsmål drejer sig om, hvor mange timer du normalt sidder ned på en typisk dag. Den grundlæggende regel er, at jo flere timer, du sidder ned, jo bedre stol har du brug for. For at du let kan finde en stol, der passer til dine behov, har vi delt sortimentet op efter anbefalet siddetid: 4, 8, 12 og 24 timer. Det betyder, at vi har alt fra enkle stole til dig, der sjældent sidder ned til mere eksklusive muligheder, der giver optimal siddekomfort selv ved rigtig lang arbejdstid.

4 timer: Hvis du ofte er på farten og kun sidder ned i korte perioder, kan du klare dig fint med en forholdsvis enkel stol.

8 timer: Hvis du bruger det meste af din arbejdsdag siddende, har du brug for en kvalitetsstol med gode indstillingsmuligheder.

12 timer: Sidder du nogensinde ned i flere timer ad gangen? Så bør du vælge en stol med alle de nødvendige egenskaber.

24 timer: Arbejder du i et kontrolrum og har du svært ved at forlade det? Så har du brug for en stol, der opfylder ekstremt høje krav til indstillingsmuligheder og komfort.

2. Vælg mekanisme afhængigt af dit bevægelsesmønster

Stolens sæde og ryg skal følge dine bevægelser, da du automatisk vil skifte stilling fra tid til anden. Forholdet mellem ryglænet og sædet er bestemt af stolens mekanisme - og også her gælder reglen om, at kvalitet betaler sig.

Permanent kontakt: Ryggstödet följer överkroppens rörelser medan sitsen är fast. Gör det lätt att variera arbetsställningen.

Gyngemekanisme: en simpel mekanisme, hvor ryg og sæde bevarer den samme vinkel i forhold til hinanden, selv når du bevæger dig i stolen. Modstanden justeres i forhold til din kropsvægt.

Synkronmekanisme: Sæde og ryg interagerer i forholdet 1:2, hvor sædet skifter i ét trin og ryggen i to trin, når der gynges. Dette giver dig mulighed for at læne dig bagud uden at løfte benene fra gulvet. Kan låses i faste positioner.

Multisynkronmekanisme: Også her arbejder sæde og ryg sammen i forholdet 1:2, men du har mulighed for at afkoble sædet, hvilket gør det nemt at strække kroppen ud og øge cirkulationen i ben og fødder.

3. Kig efter ergonomiske funktioner

For at give dig den rette støtte skal stolen kunne tilpasse sig din højde, vægt og kropsform. Da vi alle er forskellige, bør du derfor vælge en stol med en række forskellige indstillingsmuligheder.

Justerbar sædehøjde: afhænger af din højde. Den korrekte højde er, at hele fodsålen skal være i gulvet, når ryggen er presset mod ryglænet.

Justerbar sædedybde: sikrer en god blodcirkulation i underben og fødder. Juster sædet således, at der er plads til en knytte hånd mellem stolen og knæhasen, når fodsålen er i gulvet.

Fleksibel ryghøjde: gør, at ryglænet følger den naturlige krumning af lænderygsøjlen og halebenet.

Vipbart sæde: giver en god kropsholdning ved at vippe stolens sæde lidt fremad, mens du holder dine hofter lidt højere end dine knæ.

Kontorstol MARLOW1.640,-

4. Flere valgmuligheder og tilbehør

Udover funktioner, der omhandler ergonomi og bevægelsesmønster, kan valg af model også påvirkes af specifikt tilbehør eller særlige egenskaber, hvor netryg er en favorit for mange. Armlæn og nakkestøtter fås som tilbehør til vores mere enkle modeller, ellers er de inkluderet i stolenes grundlæggende design.

Høj eller lav ryg: Det er egentlig en smagssag, men grundreglen er lav ryg, hvis du er lav, og høj ryg, hvis du er lidt højere.

Nakkestøtte: En stilfuld detalje og praktisk funktion i ét. Den bruges ofte som hovedstøtte, men er mindre nyttig der. Støtten skal nemlig ligge i nakken for at aflaste både nakke og skuldre.

Armlæn: De skal aflaste dine skuldre og skal kunne indstilles i dybden, så du kan hvile dine underarme enten på bordet eller på armlænet. I mange tilfælde kan de også justeres i højden og i sidelæns retning.

Netryg: Er ikke kun et spørgsmål om udseende, men har også en praktisk funktion. Mesh-ryggen lader luft passere og er et perfekt valg, hvis du er tilbøjelig til at få det lidt varmt.

5. Farve, form og materiale

Når du har fundet nogle stole, der passer til dine behov, kommer den måske sjoveste del: At vælge, hvordan stolen skal se ud. Mange af vores modeller fås i flere forskellige farver – hvilket betyder, at du både kan indrette kontoret med samme model i flere farver eller samme farve bare i forskellige modeller. Med hensyn til materialer er stof det mest almindelige, men vi tilbyder også kunstlæder og ægte læder. Valget er dit.

Vores brede udvalg sikrer, at du kan finde en stol, der passer til dig, uanset hvem du er. Hvis du har problemer med at vælge, er du velkommen til at kontakte os - vi hjælper dig gerne!

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik