Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol

Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol

En god kontorstol følger kroppens bevægelser, reducerer risikoen for belastningsskader og hjælper dig med at sidde ordentligt –  uanset hvor længe. En god og ergonomisk kontorstol er med andre ord guld værd både for din sundhed og dine præstationer. Men hvilken model passer bedst til dig? Vi har samlet 5 punkter, der er gode at overveje, inden du vælger en kontorstol.
En kvinde på en kontorstol, som arbejder ved et hæve sænkebord

1. Hvor mange timer sidder du ned?

Når du skal vælge den bedste kontorstol for dig, er det vigtigt først og fremmest at overveje, hvor mange timer du sidder ned på en typisk arbejdsdag. Den grundlæggende regel er, at jo flere timer, du sidder ned, desto bedre stol har du brug for. For at du let kan finde en stol, der passer til dine behov, har vi delt vores sortimentet op efter anbefalet siddetid: 4, 8, 12 og 24 timer. Det betyder, at vi har alt fra enkle stole til dig, der sjældent sidder ned til mere luksuriøse kontorstole, der giver optimal siddekomfort selv ved lang arbejdstid.

4 timer: Er du ofte på farten og sidder kun ned i kortere perioder, kan du klare dig fint med en relativt enkel stol.

8 timer: Bruger du det meste af din arbejdsdag siddende, har du brug for en kvalitetsstol med gode indstillingsmuligheder.

12 timer: Sker det, at du sidder ned i endnu flere timer ad gangen? Så bør du vælge en ergonomisk kontorstol med mange egenskaber.

24 timer: Arbejder du i et kontrolrum og har svært ved at forlade det? Så har du brug for en stol, der opfylder ekstremt høje krav til indstillingsmuligheder og komfort.

2. Vælg mekanisme ud fra dit bevægelsesmønster

Stolens sæde og ryg skal følge dine bevægelser, da du automatisk vil skifte stilling fra tid til anden. Forholdet mellem ryglænets og sædets hældning styres af stolens mekanisme. 

Permanent kontakt: Ryglænet følger overkroppens bevægelser, mens sædet er fast. Det er let at ændre arbejdsstilling.

Gynge: Gyngefunktionen er en simpel mekanisme, hvor ryg og sæde holder samme vinkel i forhold til hinanden, selv når der gynges. Modstanden indstilles efter din kropsvægt.

Synkron: Sæde og ryg interagerer i forholdet 1:2, hvor sædet skifter i ét trin og ryggen i to trin, når der gynges. Dette giver dig mulighed for at læne dig bagud uden at løfte benene fra gulvet. Kan låses i faste positioner.

Multisynkron: Med denne arbejder sæde og ryg også sammen i forholdet 1:2, men du har her mulighed for at afkoble sædet, hvilket gør det nemt at strække kroppen ud fra tid til anden og øge blodcirkulationen i ben og fødder.

Overvej også gerne om du er mest til en kontorstol uden hjul eller vil have større bevægelighed med hjul. Uanset hvilken model du vælger, kan det også være god idé at supplere med et underlag til kontorstolen, så du skåner gulvet mest muligt. 

To personer sidder afslappet ved deres skriveborde på et kontor
Kvinde som sidder på en ergonomisk kontorstol og hviler sin arm på armlænet

3. Udforsk de ergonomiske funktioner

For at kunne give dig den rette støtte, skal stolen tilpasses din højde, vægt og kropsform. Da vi alle er forskellige, er det en god idé at se efter en stol med flere indstillingsmuligheder. Sørg for at bruge alle stolens funktioner, og juster den med jævne mellemrum for at undgå en statisk siddestilling.

Justerbar siddehøjde: Indstilles efter din højde. Den korrekte højde er, at hele fodsålen skal være i gulvet, når ryggen er presset mod ryglænet.

Justerbar sædedybde: Sikrer blodcirkulation ned til underben og fødder. Juster den således, at du kan sætte en knytnæve mellem stolen og knæhasen, når fodsålen er på gulvet.

Justerbar ryghøjde: Ryglænet skal følge halebenet og lænderyggens naturlige krumning.

Sæde med vippefunktion: Forbedr din kropsholdning ved at vippe stolens sæde lidt fremad, mens du holder dine hofter lidt højere end dine knæ.

Justerbare armlæn: Korrekt justering i både højde og sideretning aflaster armene og musklerne i nakke og skuldre.

 
Hvad er egentlig ergonomi?

4. Ekstraudstyr og tilbehør

Ud over at være opmærksom på ergonomiske funktioner og bevægelsesmønstre kan du også tilføje ekstraudstyr og og tilbehør. Armlæn og nakkestøtter kan fås som ekstraudstyr på vores basismodeller, ellers er de inkluderet kontorstolenes oprindelige design.

Høj eller lav ryg: Det er først og fremmest en smagssag, men som udgangspunkt er en lav ryg god til dig, hvis du er lav, mens en kontorstol med høj ryg passer bedre til dig, der er lidt højere.

Nakkestøtte: En smart detalje og praktisk funktion i ét. Bruges ofte som hovedstøtte, men der er den mindre nyttig. Støtten skal ligge i nakken for at aflaste nakke og skuldre.

Armlæn: De skal aflaste dine skuldre og bør kunne indstilles i dybden, så du kan hvile dine underarme enten på bordet eller på armlænene. I mange tilfælde kan de også justeres i højden og i siden.

Netryg: Det er ikke kun et spørgsmål om udseende, men har også en praktisk funktion. Mesh-ryggen lader nemlig luft passere igennem og er et perfekt valg, hvis du er tilbøjelig til at få det lidt varmt.

Variation: Du kan supplere din traditionelle kontorstol med en aktiv stol for at variere din arbejdsstilling yderligere. Balancestole, balancekugler og pilatesstole styrker din krop, mens du sidder ned og arbejder. En sadelstol giver dig en naturlig og ergonomisk siddestilling.
 

Hvordan kan jeg øge mit energiniveau?
Kontorsstol LANCASTER
Kontorsstol MARLOW

5. Farve, form og materiale

Når du har fundet de kontorstole, der passer til dine behov, kommer den sidste og måske sjoveste del: at vælge, hvordan de skal se ud. Tænk også over, hvad der passer til dit skrivebord. Vores gaming kontorstole fungerer godt både på et lille hjemmekontor og på et traditionelt kontor. Mange stole fås i flere farver, så du kan dekorere med en model i forskellige farver eller med samme farve, men forskellige modeller. Af materialer er stof det mest anvendte, men vi kan også tilbyde kunstlæder og ægte læder. Valget er dit.

I vores store udvalg kan du finde en kontorstol, der passer til dig. Har du udfordringer med at vælge, er du mere end velkommen til at kontakte os - vi hjælper gerne!Har du brug for hjælp til, hvad du skal vælge? Vi giver dig listen over de bedste kontorstole i 2023!

Vores bestseller STIRLING er en komfortabel kontorstol med høj ryg
- Stolens sæde, ryg og nakkestøtte er tykt polstret
- Ryglænet og nakkestøtten er justerbare i højden for at give god støtte
- Stolen er udstyret med en synkronmekanisme, som tillader ryglænet og sædet at bevæge sig i en tilpasset balance med hinanden
- Armlænene kan justeres både lodret og sidelæns


Kontorstolen STANLEY er en model, der giver dig meget stol for pengene
- Stolen har en justerbar lændestøtte for ekstra komfort
- Det netpolstrede ryglæn giver en god luftgennemstrømning
- Stolen har en synkroniseret mekanisme, der gør at ryglæn og sæde bevæger sig i et tilpasset forhold til hinanden


Kontorstolen LINCOLN er en ergonomisk stol med et højt, sammenklappeligt ryglæn
- Ekstra højt ryglæn og bredere sæde
- Stor og skulpturel nakkestøtte
- Vippemekanisme, der kan låses i fem positioner
- Stolen har justerbar lændestøtte for ekstra komfort


LANCASTER er en elegant designet kontorstol i et bredt udvalg af forskellige farver
- Polstret i et slidstærkt stof fremstillet af 100% genbrugte PET-flasker
- Stolen har en synkronmekanisme, der gør det muligt for ryglænet og sædet at bevæge sig i et tilpasset forhold til hinanden.
- Elegant design med smalt sæde og ryglæn
- Stolens sæde og ryglæn er polstret med formstøbt skum for ekstra komfort 


RAMSEY er den af vores kontorstole som har den højeste komfort og funktionalitet.
- Certificeret 24-timers stol, der er egnet at sidde ergonomisk i lang tid ad gangen
-Luftreguleret lændestøtte for ekstra komfort
- Stolen har en gyngemekanisme, der kan justeres efter kropsvægt.
- Armlæn kan justeres i både højde og til siden, i vinkel og kan foldes op.
Vores brede sortiment sikrer, at du kan finde en kontorstol, der passer til dig, uanset hvem du er. Hvis du har svært ved at vælge, er du velkommen til at kontakte os - vi hjælper dig gerne.

FAQ

Hvis du arbejder dagligt ved et skrivebord, er en kontorstol den bedste siddemulighed for dig, da det ganske enkelt er bedre for din krop at have en stol, der kan tilpasses til dig.
Følg ovenstående trin for at finde den rigtige kontorstol til dig, men start med at spørge dig selv: Hvad har jeg brug for for at være komfortabel i løbet af din arbejdsdag?
En god kontorstol har et ergonomisk design, justerbare funktioner som højde, ryglæn og armlæn, en behagelig og åndbar siddepude samt god lændestøtte. Den er afgørende for en sund og produktiv arbejdsstilling, så det er vigtigt at vælge en, der passer til dine behov og arbejdsopgaver.
Den bedste kontorstol er den, der passer til individuelle behov. Generelt set har de bedste kontorstole et godt ergonomisk design, kan justeres (sæde, ryglæn, armlæn) og er fremstillet af holdbare materialer. Med den rette stol kan man reducere belastning på ryggen, forbedre kropsholdningen og øge komforten ved langvarig brug.
En god kontorstol behøver ikke altid at være den dyreste. Vi har kontorstole i forskellige prisklasser, alt efter hvor meget du sidder og hvordan du ønsker at sidde.
Hvordan du indstiller din kontorstol, afhænger af, hvordan du ønsker at sidde. Men husk at udnytte stolens funktioner for at opnå den mest ergonomiske siddestilling.
Når du sidder på din stol, skal du kunne sætte fodsålerne på jorden, og dine underarme skal være parallelle med bordpladen.
Du skal altid kunne nå gulvet med fødderne, ellers er din stol for høj. Sørg for, at din ryg er i kontakt med ryglænet, og at nakkestøtten er placeret i samme højde som din nakke og ikke dit hoved.
Alle vores kontorstole er designet til at holde i mange år, men levetiden vil naturligvis være længere, hvis du passer på din stol med den rette vedligeholdelse.
En god kontorstol holder i mange år, hvis du passer på den, men når funktioner, der er vigtige for dig, ikke længere fungerer korrekt eller kan repareres, er det tid til at begynde at kigge efter en ny stol.
En ergonomisk kontorstol er en stol, der er designet til at give optimal støtte og komfort til brugeren i en arbejdsstilling, typisk ved et skrivebord. Disse stole er designet med henblik på at reducere belastningen på kroppen og mindske risikoen for arbejdsrelaterede skader såsom nakke-, ryg- eller skuldersmerter.
En nakkestøtte er en enkel måde at holde en god nakkestilling på og dermed også modvirke en dårlig kropsholdning, som i det lange løb kan føre til nakke-, skulder- og rygsmerter.
En asynkron kontorstol er en stol med forskellige justeringsmuligheder, der tillader brugeren at justere sæde- og ryglænsvinkler individuelt og uafhængigt af hinanden. Dette gør det muligt for brugeren at tilpasse stolen efter egne personlige præferencer og behov.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik