Syv tips til dig, der arbejder hjemmefra

Under de nuværende omstændigheder er flere og flere mennesker tvunget til at forsøge at arbejde hjemmefra – og indser hurtigt, at det måske ikke er så behageligt som det lyder. Ud over hjemmets ergonomiske mangler er der også andre udfordringer, såsom at holde fokus og finde en grænse mellem arbejde og fritid. Men alt er muligt og her er syv tips til, hvordan du arbejder effektivt selv derhjemme. Du kan også se vores produkter til hjemmekontoret her1. Dedikér et område til arbejde

Førsteprioritet er at reservere et specielt område til arbejde, der holdes adskilt fra resten af hjemmet. Dels for at undgå at rydde af efter hver arbejdssession, dels for at få "et sted at gå på arbejde" – et mentalt rum, der gør det lettere at adskille arbejdet fra fritiden. Det er bedst at have et separat rum, som du kan lukke af og kun bruge til at arbejde i. Hvis du ikke har plads til det, kan du vælge et andet separat rum, for eksempel pladsen under trappen.

2. Sørg for at sidde behageligt

Køkkenstolen er ikke velegnet i det lange løb, du har brug for komforten og funktionaliteten, som kun en rigtig kontorstol kan give. Da du sandsynligvis sidder og arbejder i flere timer hver dag, og at sidde forkert kan forårsage mange problemer, er det vigtigt at have en stol, der følger kroppens bevægelser og hjælper dig med at sidde ordentligt.
Skrivbord Nomad995,-
Kontorsstol Watford3.995,-


3. Anskaf et godt skrivebord

En af fordelene ved at have et særskilt arbejdsbord er, at du kan efterlade tingene efter arbejdsdagens ophør. Og der er skriveborde i mange forskellige størrelser og udgaver at vælge imellem. Et hæve-/sænke bord koster lidt mere, men betaler sig hurtigt. At være i stand til at skifte arbejdsstilling på lange arbejdsdage er godt for kroppen, og du bliver også både mere produktiv og kreativ ved stående arbejde.

4. Opgradér teknologien

For at arbejde effektivt skal hjemmekontorets tekniske kapacitet helst være i niveau med din almindelige arbejdsplads. Tænk over, hvilke funktioner computeren og telefonen skal have, og vælg professionelle versioner af softwarepakker. Sørg også for at opgradere din internetforbindelse om nødvendigt.5. Kig på belysningen

God belysning har stor indflydelse på arbejdsindsatsen. Naturligt lys er altid det bedste, så prøv at placere skrivebordet så tæt på et vindue som muligt. Din arbejdsplads bør også have tilstrækkelig loftsbelysning, så du ikke kun er afhængig af dagslyset. En bordlampe gør det nemt at arbejde selv om aftenen. For ikke at anstrenge øjnene unødigt, bør lyset ikke skinne direkte på computerskærmen.

6. Strukturér din dag

Prøv at have struktur på arbejdsdagen, selv når du arbejder derhjemme. Stå op på samme tid som sædvanligt. Tag gerne en kort gåtur før arbejdet, så du får frisk luft, mens du mentalt indstiller dig på, at "gå på arbejde". Bevar dine rutiner, hold frokost som du gør normalt, og slut dagen til den sædvanlige tid. Afslut dagen med at skrive en tjekliste over, hvad du skal lave den næste dag. Så har du alle forudsætninger for at få succes.
Orden og ryddelighed
Hold møder via Teams

7. Brug tid med kollegerne

Den største forskel er måske i virkeligheden, at du ikke er omgivet af glade kolleger. Det kan føles trist, men at arbejde hjemmefra behøver ikke at betyde en stopper for dine sociale kontakter. Du og dine kolleger kan for eksempel prøve at holde fælles kaffepauser via FaceTime eller Skype. Men hver enkelt kan have sine unikke behov – så prøv ikke at "forstyrre" hinanden i frokostpausen.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik