Hvilken type skrivebord passer til dig?

Et skrivebord kan som bekendt se ud på mange måder. Så hvad gør du for at finde et bord, der ikke kun rent æstetisk falder i din smag, men også passer godt i rummet og til dine arbejdsopgaver? Her præsenterer vi fordelene ved forskellige typer skriveborde og hjælper dig med at finde det, der er det helt rigtige for dig.
Kontor med hæve sænkeborde

1.  Hvordan bruger du dit skrivebord?

Tid ved skrivebordet
Hvor meget tid bruger du ved skrivebordet på en gennemsnitlig dag? Hvis det kun er et spørgsmål om en times tid, behøver bordet hverken at være avanceret eller stort, da er det nok at vælge efter smag og behag. Handler det derimod om, at du arbejder ved bordet fra morgen til aften, bør du være mere omhyggelig i valget med hensyn til størrelse, kvalitet, design og funktionalitet.

Størrelse på bordpladen
Hvad har du brug for at have omkring dig, når du arbejder? Har du eksempelvis både en stationær og en bærbar computer samt et par brevbakker og lidt andet skrivebordstilbehør, bør du vælge en bordplade med en vis størrelse. Skal bordet derimod kun indeholde en bærbar computer og et enkelt ringbind, kan du med fordel gå ned i størrelse - og i stedet få mere plads til andre møbler i rummet.
Bordvogn med kopipapir

TIP! Aflast din ryg

Fyld bordvognen TUBE i stedet for at bære. På et kontor skal alt fra ringbind og arkivkasser til kontorartikler ofte flyttes, alt efter hvornår og hvor der er brug for dem. Med en vogn er det nemmere, og du behøver ikke at gå frem og tilbage flere gange, hvis der er meget, der skal hentes eller afleveres. Denne vogn er både let at manøvrere og støjsvag, så ingen kolleger forstyrres unødigt.


Se produkt
To personer til møde ved et hjørneskrivebord

2.  Vælg den rigtige skrivebordsform

Klassisk lige skriveborde
Skriveborde med lige bordplade er pladsbesparende og bruges ofte i kontormiljøer eller på arbejdspladser, hvor gulvpladsen er begrænset. En anden fordel ved de klassiske borde er, at de kan placeres i forskellige formationer i rummet og let adskilles ved hjælp af bordskærme eller skærmvægge.

Midterbue
Et skrivebord med midterbue er ideelt, hvis du vil have dine vigtigste arbejdsredskaber lige ved hånden. Bordpladens udformning betyder desuden, at du kan komme tæt ind til bordet, når du arbejder, hvilket giver dig en ergonomisk korrekt arbejdsstilling med god støtte til armene..

Hjørneskriveborde
Hjørneskriveborde eller L-formede skriveborde passer godt i rum, der er vanskelige at møblere. De er især egnede, hvis lokalet skal rumme flere funktioner, da gulvarealet i midten af rummet kan holdes frit. Vælger du at udvide med et aflastningsbord, kan du modtage besøg og afholde møder direkte ved din arbejdsplads.
Skrivbord med midterbue

TIP! En ergonomisk arbejdsplads

Skrivebord FLEXUS med afrundet midterbue i bordpladen. Formen giver en mere ergonomisk arbejdsstilling og aflaster armene.

  • Elektrisk hæve- og sænkefunktion
  • Bordplade med midterbue og kabelhul
  • En del af møbelserien FLEXUS
Stående arbejde på computeren ved et justerbart skrivebord

3. Fast eller justerbar højde?

Fast højde 
Hvis du vælger et skrivebord med fast højde, skal du indstille bordet, så det passer til din højde. Når du sætter dig ned, skal dine arme hvile mod bordpladen i en vinkel på ca. 90 grader, og dine fødder skal hvile mod gulvet eller en fodstøtte, da det giver dig den mest ergonomiske siddestilling.

Hæve sænkebord

Stillesiddende arbejde er en af vores tid største sundhedsrisici og en konsekvens af, at lange arbejdsdage foran computeren er blevet normen. Heldigvis er der en række måder at undgå dette - bl.a. ved at bruge et hæve sænkebord.

At skifte mellem at sidde og stå hele dagen er en perfekt måde at aktivere din krop på arbejdet. Hæve sænke-funktionen fås på skriveborde i mange forskellige farver, former samt størrelser og er en investering i din velvære.

Er der flere fordele ved justerbare skriveborde?

4.  Vælg farve eller imiteret træ

Uanset hvilken form og størrelse dit skrivebord har, kan du få det i en udgave, der passer til resten af din indretning. Vores bordplader har en slidstærk og vedligeholdelsesvenlig laminatoverflade. De fleste modeller fås i en række forskellige farver, herunder birk, bøg, eg, grå, lysegrå, sort og hvid. I nogle tilfælde kan du også selv vælge farven på stellet.


Vil du have tips til et attraktivt kontor?
Hjørneskrivebord med skjulende frontplade

5. Smart skrivebordstilbehør

En skjulende frontplade gør det lettere at indrette skrivebordet, og gør det muligt at placere det hvor som helst i rummet, f.eks. i et åbent kontorlandskab. Frontpladen bidrager også til et pænt helhedsindtryk ved at skjule en skuffekassete, papirkurven og kablerne.

En skuffekassete til vigtige papirer, en kabelbakke, der fjerner kabelrod, en diskret skrivebordsskuffe, der ikke stjæler benplads, en ergonomisk underarmsstøtte, en monitorarm, et skrivebordsunderlag.

Der findes mange smarte løsninger til at få et skrivebord, præcis som du ønsker det. Se vores store udvalg af kontortilbehør.

 

Vil du gerne have bedre orden på kontoret?
Elektrisk hæve sænkebord med hvid bordplade
Skrivebord FLEXUS2.995,-
Lille skrivebord med praktisk hylde til opbevaring
Skrivebord NOVUS2.045,-

Spørg os om skriveborde

Vores store udvalg gør det nemt for dig at finde et skrivebord eller et computerbord, der passer til dig. Ønsker du hjælp til at vælge, er du velkommen til at kontakte os - vi hjælper dig gerne!Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik