Guide: Sådan vælger du en aktiv og ergonomisk kontorstol

Guide: Sådan vælger du en aktiv og ergonomisk kontorstol

Den bedste arbejdsstilling er din næste. Ved at skifte mellem at sidde på en klassisk kontorstol og en aktiv og ergonomisk kontorstol kan du nemt arbejde og træne samtidigt. Naturlig variation i løbet af arbejdsdagen er ikke blot skånsomt for kroppen, det giver også ekstra energi. En aktiv stol er den perfekte løsning, hvis du tilbringer meget tid siddende på kontoret og ønsker mere bevægelse i din hverdag.
Balancebold i et hjemmekontor

Bedre helbred og koncentration

Har du et stillesiddene arbejde, men stadig gerne vil holde dine muskler og led i gang? Det kan være svært på en standard kontorstol, men med den rigtige stol, vil din krop takke dig. 

Med en aktiv og ergonomisk kontorstol, der aktiverer og styrker ryg- og ballemusklerne på forskellige måder, styrker du dit helbred og din ryg. Når du sidder ned i længere tid, kan diskusskiverne i lænderyggen blive komprimeret og værste fald kan det føre til diskusprolaps. 

Tre gode grunde til at anvende en aktiv og ergonomisk stol:
1. Når de dybe stabilliseringsmuskler begynder at arbejde, stiger energi- og kalorieforbruget, hvilket er godt for både dit energiniveau og din koncentration.

2. Når du bevæger dig, forbedres blodcirkulationen og ilttilførslen. Dette bidrager til at øge både effektiviteten og produktiviteten i din arbejdstid.

3. Din kropsholdning vil blive bedre, hvis dit bækken styrkes, og du får dermed en mere oprejst siddestilling.

Den optimale variation

En kombination af en aktiv stol og den klassiske kontorstol kan være til stor fordel for din krop. For at bevare en god trivsel er det vigtigt at variere din siddestilling ofte. Den optimale løsning er at skifte mellem en kontorstol, en aktiv stol og et hæve sænkebord. På den måde kan du nemt skifte mellem at stå, sidde og være aktiv.

En aktivitetsstol behøver ikke være avanceret eller besværlig at bruge. En sadelstol giver dig en naturlig og ergonomisk arbejdsstilling, og hvis du ønsker en alternativ løsning til en helt rund balancebold, har vi for eksempel en balanceskammel med indbygget pilatesbold.

Det er vigtigt at huske, at du i begyndelsen kun bør bruge den aktive stol et par timer om dagen, indtil din krop har tilvænnet sig den nye siddestilling. Du vil muligvis opleve træningsrelaterede smerter, da musklerne aktiveres på en naturlig måde, hvilket med tiden vil styrke og tone din krop. For at opnå maksimal fordel af den aktive stol, er det en god idé at inkludere nogle daglige strækøvelser.


Hvilken type skrivebord passer dig?

Tip: del aktive siddepladser med dine kolleger

Alle kolleger behøver ikke at have en balancestol eller en sadelstol ud over deres kontorstol. Skab i stedet et lille område på kontoret med en blanding af aktive siddepladser, som I kan dele. På den måde kan du finde din personlige favorit og have flere muligheder at vælge imellem.

Balancebold CORBRIDGE
960,-
En kvinde sidder på en kontorcykel ved et hæve sænkebord
Kontorcykel
2.995,-

Variation er nøglen til en sund ryg

At sidde stille i flere timer hver dag er ikke godt for kroppen. Men det kan, der gøres noget ved. Prøv så vidt muligt at undgå statiske arbejdspositioner og at variere din arbejdsstilling ved dit skrivebord så ofte som muligt.

Hvis du virkelig vil være aktiv, mens du arbejder, kan du bruge en kontorcykel. Når du træder i pedalerne får du mere energi samtidig med du forbrænder mere energi end, hvid du sad stille. På den måde kan du dyrke motion og klare dine arbejdsopgaver på én gang. Et godt tip er dog, som udgangspunkt, kun at bruge cyklen når du løser de lidt mere simple opgaver. 

Du kan nemt skifte mellem at sidde og stå at arbejde samt mellem forskellige slags stole. En klassisk ergonomisk designet kontorstol giver din krop en afslappet siddestilling, mens en balancestol aktiverer dine muskler. Læs mere om, hvordan du bliver mindre stillesiddende.
 

Hvad er vigtigt, når du vælger en kontorstol?
En mand sidder på en aktiv stol ved et hæve sænkebord

Er du ikke sikker på, hvad du skal vælge til din aktive siddeplads? Her er nogle af vores favoritter

  • Vores bedst sælgende og stilfulde TRENT-saddelstol
    - Blød og holdbar sædeoverflade af polyuretan
    - Giver dig stor bevægelsesfrihed
    - Letrullende hjul

  • Balancetaburet UP i et unikt design
    - Lav vægt og praktisk grebskant under sædet
    - Fremstillet af polyamid og 50% genbrugsmateriale
    - Let at justere i højden
  • Ergonomisk balancebold CORBRIDGE
    - Fås i to størrelser
    - Med håndtag til nem bevægelse
    - Slidstærkt stofbetræk
  • EPSOM fleksibel sadelstol med ryglæn
    - Ryglæn, der kan drejes 360°.
    og kan også bruges som side- eller underarmsstøtte
    - Slidstærk polstring af 95% uld
    - Med let gyngefunktion
  • Prisbelønnet og eksklusiv BACK APP-balancestol
    - Forebygger rygsmerter
    - Høj maksimal belastning
    - Tykt polstret sæde

Tip: gå ved dit skrivebord

Vil du have endnu mere bevægelse i løbet af arbejdsdagen? Med vores gåbånd kan du gå, mens du arbejder. Gåbåndet er foldbart, lydløst og en nem måde at få gang i blodcirkulationen og forbrændingen på.

Se produktet

Spørg os om aktive kontorstole

Hvis du har brug for mere information om vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er glade for at kunne hjælpe dig.

FAQ

Med en aktiv stol får du flere positive sundhedsfordele. Den forbedrer bl.a. din kropsholdning og styrker dine kernemuskler, samtidig med at den øger blodcirkulationen og ilttilførslen i din krop. Det gør dig mere vågen, hvilket gør det lettere at fokusere og koncentrere sig.
Længerevarende stillesiddende adfærd øger risikoen for velfærdssygdomme, lavt energiforbrug og træthed. En varieret arbejdsstilling forebygger dårligt helbred.
Ergonomi er studiet af interaktionen mellem mennesker og deres arbejdsmiljø, med fokus på at optimere arbejdsforholdene for at forbedre komfort, sikkerhed og effektivitet.
En ergonomisk kontorstol har funktioner, der giver dig mulighed for at sidde korrekt og samtidig tilbyde et højt niveau af komfort. Den kan f.eks. aflaste kroppen eller hjælpe med at forbedre kropsholdningen.
En sadelstol er en stol, hvor man sidder i rytterstilling med et ben på hver side af selve sædet.
En sadelstol placerer dig i rytterstilling og giver dig automatisk en god kropsholdning, samtidig med at den aflaster dine skuldre, hofter og knæled. Blodcirkulationen i benene forbedres sammenlignet med at sidde på en traditionel kontorstol.
Du skal sidde med ret ryg, så din skulder, hofte og hæl er i en lodret linje. Sædets højde bestemmes af din højde; den korrekte højde er, når din fodsål er i gulvet.
En balancestol er en aktiv stol, som kan bruges i stedet for eller som supplement til en klassisk kontorstol. I modsætning til en kontorstol sidder man mindre statisk.
Du skal sidde med ret brede ben på bolden med fødderne diagonalt foran dig, så dine knæ er i en vinkel på ca. 90°. Du skal ikke klemme om bolden med dine ben for at holde balancen.
En balancebold er mere stabil, hvis den ikke er 100% fyldt, men det er individuelt, hvor fyldt man vil have den.
En balancebold med Ø 650 mm er velegnet til personer under 175 cm og Ø 750 mm til personer over 175 cm.
Cykling under arbejdet stimulerer blodcirkulationen og øger stofskiftet, hvilket er godt for dit helbred og din produktivitet.
De fleste kontorcykler ligner og fungerer på samme måde som klassiske motionscykler, bortset fra at kontorcykler ikke har noget styr, man kan holde fast i.
Vores skrivebordscykel har en variabel sædehøjde, så den passer til personer, der er mellem 155 og 195 cm høje.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik