Verdensstjerner har vilde krav til udstyr – det giver Aalborg Kongres & Kultur Center pladsproblemer

Verdensstjerner har vilde krav til udstyr – det giver Aalborg Kongres & Kultur Center pladsproblemer

Mere end 1600 koncerter, events og messer om året kræver omfattende lagerplads. Den hjælper AJ Produkter med at finde hos Aalborg Kongres & Kultur Center i en løbende proces
Aalborg Kongres & Kultur Center har 40.000 m2, der bliver udlejet til store events af vidt forskellig karakter.   
 
Torsdag kan der fx være koncert med Elton John. Fredag kunne Socialdemokratiet så holde årsmøde, og lørdag ville der blive opført et brag af en balletforestilling. 
 
Ovenstående er et tænkt program, men det er slet ikke uset, at Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) afvikler events af lignende kaliber tre dage i træk. AKKC danner rammerne om mere end 1600 store danske og internationale kulturoplevelser om året. Og når de samtidig står for at levere alt udstyr – fra tårnhøje højttalere til metervis af langborde – så forestil dig lige, hvor meget lagerplads det kræver til opbevaring. 
 
“Kravene til udstyret til koncerter, konferencer og messer bliver hvert år større og større, og det udfordrer virkelig vores begrænsede pladskapacitet,” fortæller Søren Kabbel Dalgaard. Han er teknisk chef og står for driften af Aalborg Kongres & Kultur Center.  
 
Hvis man så bare kunne bygge nogle ekstra lagerbygninger, ville problemet være løst. Men det er desværre ikke en mulighed.  
 
“Bygningen er fra 1952, og den står midt i Aalborg, omgivet af andet byggeri. Så vi kan ikke udbygge med en eneste ekstra kvadratmeter. Det er et kæmpe problem, for det er en vores kerneydelser at stille udstyr til rådighed. Men det kniber med pladsen.”
En mand står med en palleløfter foran nogle pallereoler hos Aalborg Kongres & Kultur Center
Pallereoler hos Aalborg Kongres & Kultur Center

Bagvæggen af scenen blev til lodret lager  

For tre år siden var problemet blevet så akut, at Søren kontaktede AJ Produkter for i fællesskab at finde en løsning, og det har resulteret i mange ekstra kreative kubikmeter.  
 
“I samarbejde med AJ Produkter har vi fx fundet en løsning, hvor vi kan stable 50 pallepladser op langs bagvæggen af den store scene. Når man hænger et tæppe foran, kan man ikke se dem, og det tager ikke meget af selve scenepladsen.”  
 
Han kalder det for en genial løsning, der giver rigtig meget plads, hvor man ikke havde troet, at det var muligt. De har derfor indgået et samarbejde med AJ Produkter, der strækker sig over længere tid.  
 
“Der er ikke et quickfix, hvor vi med et trylleslag kan løse vores opbevaringsproblem. Men vi forsøger konstant at optimere og finde nye kreative løsninger, og her fungerer det helt perfekt med AJ Produkter som en form for rådgivende samarbejdspartner,” fortæller han.  
 
Fx har de en fast konsulent hos AJ Produkter, som Søren kontakter, når de renoverer. Han kommer forbi for at rådgive og sparre om potentielle løsninger, og det gør det nemmere i fællesskab at knække koden, forklarer Søren Kabbel Dalgaard.  
 
“Vi påbegyndte den store renovering af bygningerne for at skabe mere plads for tre år siden, og AJ Produkter har været med fra start. Det er rart, at vi har en fast konsulent fra AJ tilknyttet. Han hedder Christoph Larsen og er meget serviceminded, så hver gang vi er klar til at tage hul på at ombygge – fx et nyt depotrum – så kommer han forbi med forskellige kataloger, så vi sammen kan skræddersy den bedste løsning,” fortæller Søren Kabbel Dalgaard. 
En mad står på en stige foran en pallereol hos Aalborg Kongres & Kultur Center
En lagerreol med kasser hos Aalborg Kongres & Kultur Center

Mere plads og gratis fragt 

AKKC har fået langt mere plads i mange af depotrummene, og fremadrettet kigger de nu på at renovere og opdatere møderum. Og her kommer AJ Produkter ligeledes til at være på sidelinjen.  
 
“Vi er i gang med det næste store projekt sammen med AJ Produkter, som er første etape af renoveringen af vores mødelokaler. Det giver en god tryghed, at de kender os og vores behov, og samtidig giver det os også nogle fordele at have en løbende proces – som fx gratis fragt. Så alt i alt er det her en helt optimal løsning for os,” siger Søren Kabbel Dalgaard.  

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik