Fra hjemmearbejde til kontor

Fra hjemmearbejde til kontor

Hvordan har det været at starte sin karriere hjemmefra?
Når det ikke længere er et krav at arbejde hjemme, ændrer hverdagen sig for mange, især for den yngre generation. I starten af pandemien bad de fleste arbejdspladser deres medarbejdere om at arbejde hjemmefra, hvilket betød, at mange blev tvunget til at tilpasse sig fra traditionelt kontorarbejde til digitalt hjemmearbejde. Men for mange unge mennesker, der lige er begyndt på deres allerførste job, er hjemmearbejde nu hverdag og måske den eneste måde, de har prøvet at arbejde på. Hvad vil det betyde for den yngre generation at forlade hjemmekontoret og begynde at arbejde på den fysiske arbejdsplads? Hvad er positivt, og hvilke udfordringer kan der være?
 
At arbejde hjemmefra giver større frihed, men det indebærer også mangel på social kontakt og følelsen af at høre til et fællesskab. Fra at sidde hjemme og arbejde uforstyrret betyder et skift til kontoret både et mere højlydt arbejdsmiljø og sociale interaktioner med andre. Hvordan smalltalker du med dine kolleger? Det kan føles lidt skræmmende og usædvanligt for dem, der er vant til kun at arbejde hjemme. Men faktum er, at interaktioner og sociale forbindelser giver mening for dit arbejdsliv. Selvom du måske føler dig nervøs, er det nu, du skal lære dine kolleger at kende i det virkelige liv. Benyt lejligheden til at snakke med kolleger i frokoststuen eller køkkenet, mens du får kaffe. At arbejde hjemmefra opfylder ikke ens sociale behov - det gør interaktionerne på kontoret derimod.
Hvis man tilhører den yngre generation og samtidig er ny i arbejdslivet, har hverdagen bestået af hjemmearbejde, digitale møder og fleksible arbejdsmetoder. En hverdag, der er ny for den ældre generation. Friheden og den fleksible måde at arbejde på kan have sine fordele, f.eks. at det er lettere at skelne mellem privat- og arbejdsliv. Det er sandt for nogle - men ikke for alle. For mange gør hjemmearbejde det svært at adskille arbejde og privatliv. Det er ikke usædvanligt at spise foran computeren eller sende et par e-mails om aftenen, selvom arbejdsdagen er slut. Det positive ved at arbejde fra kontoret er, at naturlige pauser forekommer oftere, såsom at man tager sig tid til frokostpauser eller lukker computeren ned, ved man, at arbejdsdagen er slut.
 
Der kan altså være nogle udfordringer for den yngre generation. Men at arbejde på kontoret har stadig en række positive fordele.

Dette kan du gøre, for at din nye kollega føler sig inkluderet:

  • Spis frokost sammen. Gå forbi din kollegas bord og spørg, om personen vil spise frokost sammen med dig - det er de små handlinger, der værdsættes.  
  • Tjek ind. Indimellem er det godt at sikre, at din kollega føler sig set og inkluderet.
  • Vær tilgængelig. Det er altid vigtigt at vise tilgængelighed, men muligvis endnu mere nu, hvor der er en ny medarbejder på arbejdspladsen. Sørg for at vise, at du er tilgængelig, og at du støtter din kollega.  
  • Vis, hvordan kaffemaskinen fungerer. Det lyder måske banalt, men en ny medarbejder vil sikkert gerne undgå pinlige situationer som for eksempel ikke at vide, hvordan man bruger kaffemaskinen. 
  • Vis dem rundt. Giv din nye kollega lille rundvisning på kontoret, mens du også benytter lejligheden til at præsentere dem for alle. Det er en god måde at få din kollega til at føle sig velkommen.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik