HAVEN – et nyt mærke bygget på kvalitet hele vejen igennem

AJ Produkters brede sortiment kan møblere og indrette en hel virksomhed, fra kontoret og frokoststuen til værkstedet og lageret. Denne bredde betyder også, at vi kan hjælpe vores kunder på hele rejsen, fra nystartet til etableret og videre ud i verden. 
Her kan du læse mere om, hvad vi har gjort for HAVEN, et nyt mærke inden for badeværelsesmøbler, der efter et års omhyggelige forberedelser er klar til at møde markedet i foråret 2019.

 

Mikael Thedeby havde mere end 20 års erfaring fra ledende stillinger i badeværelsesindustrien på sit CV, da muligheden bød sig. En dag i begyndelsen af 2018 følte han sig fri til at tage imod et tilbud, der både var som skræddersyet til ham og for godt til at sige nej til.
Tilbuddet kom fra Finn Blichfeldt, ejer af Tapwell og Bricmate, to mærker, der med henholdsvis blandingsbatterier og andet tilbehør til badeværelser og køkkener samt fliser og klinker har opnået stærke positioner på det nordiske interiørmarked. Idéen var nu at udvide serien med et tredje ben – det nye mærke HAVEN med fokus på innovative kvalitetsmøbler til badeværelset.
Og den, der skulle være ansvarlig for opbygningen af hele virksomheden, var – Mikael.

 

Timingen var perfekt. Mikael havde netop forladt en anden stilling og var ledig.
 – Chancen for at være med til at bygge noget op fra bunden, med en stærk investor i ryggen og høje kvalitetsmål i sigte, det var næsten for godt til at være sandt, siger Mikael.
 Og han behøvede stort set ingen betænkningstid.
– Jeg havde arbejdet længe nok til at vide præcis, hvad det drejede sig om, men var stadig sulten nok til at ville og turde satse fuldt og helt på noget nyt. Jeg slog til med det samme.

 

Mikael startede med et stykke blankt papir, der hurtigt blev fyldt med en lang to-do-liste. Første punkt handlede om at udvikle et produktdesign og der fik han hjælp af det anerkendte Note Design Studio. Udviklingsprocessen tog syv måneder:
 – Det er usædvanligt hurtigt, men resultatet blev virkelig suverænt.
 Arbejdet mundede ud i designkonceptet H2, som er baseret på harmoniske linjer, genanvendelige materialer og smarte opbevaringsløsninger. Derudover er kommodernes sidebeklædninger udskiftelige, hvilket både er en fordel, hvis der skulle opstå en skade af nogen art, og når du vil ændre farve eller stil.
Med designet på plads var det tid til at scanne kontaktnetværket for egnede underleverandører. Målet var at få så meget som muligt lokalt produceret – og sådan er det blevet. 
– Alle trædele og beslag kommer fra svenske leverandører.

 

Næste skridt var at finde en lokation, helst i nærheden af familiens hestestutteri uden for Halmstads byområde. Valget faldt på et gammelt industriområde i det centrale Oskarström, opført i 1890’erne og kaldet ”Jutan” i folkemunde efter Skandinaviska Jute Spinneri & Väfveri (senere Tasso og John Mansville). Området har charme, karakter og en fantastisk beliggenhed lige ved siden af Nissan.
De totalrenoverede lokaler huser nu kontor, udstilling, montagelinje og lager. Facaden mod Nissan er blevet forsynet med vinduer fra gulv til loft – hvor elvens glitrende strøm giver et konstant skiftende blikfang.
– Bedre udsigt fås næppe i et industrilokale, siger Mikael tilfreds.

 

Med lokalerne klar var det tid til at tænke på indretningen og her kom bekendtskabet med en sælger hos AJ Produkter til nytte. Mikael besøgte vores showroom i Halmstad, hvor han fik lejlighed til at afprøve sine indretningsidéer i fuld skala.  
– Det var perfekt at få hjælp til alt, hvad vi havde brug for på ét sted.
Det blev en pæn bestilling: Alt fra hæve-/sænkbare skriveborde, arbejdsborde og opbevaring til arbejdsmåtter, tipcontainere, rengøringsudstyr og mindre detaljer såsom skrivebordstilbehør.
 – Vores ambition er at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø og gøre det nemmere for personalet til enhver tid. Så er det naturligvis rart både at kunne starte fra bunden og få hjælp fra en leverandør med så meget erfaring og så bredt et sortiment som AJ Produkter.

 

HAVEN H2 blev lanceret på Möbelmässan 2019 og vakte stor interesse blandt de besøgende.
 – Vi lagde også nogle produktbilleder op, der blev delt og fik stor spredning på de sociale medier. 
HAVEN betyder ”fristed/tilflugtssted” på engelsk – og det er sådan et badeværelse indrettet med virksomhedens møbler skal føles, som et roligt og trygt sted, hvor du kan være dig selv.
Søsterselskabet Tapwell har fundet sin niche mellem de billige og eksklusive mærker. Årsagen?
 – Det er, som Finn siger: Kunderne får ”valuta for pengene” – dvs. høj kvalitet og godt design til en attraktiv pris. Vores produkter kommer til at ligge i samme segment.

 

Det sidste skridt i forberedelserne – og det første i den fortsatte historie om HAVEN – begynder i april 2019, hvor salget til specialbutikkerne starter for alvor. Produkterne vil primært blive solgt til design- og kvalitetsbevidste forbrugere.
Mikael har i løbet af året vekslet mellem at være CEO, sælger, indkøber, lageransvarlig og rengøringsassistent. Nu har han fået selskab af en produktionschef, nogle montører og et par sælgere. Arbejdsstyrken udgør i første omgang syv personer, men hvis planerne holder stik, kan der snart blive tale om nyansættelser. Mikael har talt med ejeren af ejendommen om at reservere et tomt lokale lige ved siden af det nuværende.
– Vi ønsker mulighed for at vokse i dette miljø, når tiden er til det. Og er det sådan, at vi får behov for at supplere noget af interiøret – ja, så ved vi præcis, hvor vi skal henvende os.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik