Teambuilding og sociale aktiviteter på afstand

Teambuilding og sociale aktiviteter på afstand

Det kan være en udfordring at opbygge et fællesskab og en kultur på arbejdspladsen, når man ikke arbejder samme sted. Men med de rigtige værktøjer og den rette struktur kan du klare selv de største forhindringer. Så hvordan opbygger man en kultur og et fællesskab med hjemmekontorer?
Som leder er det vigtigt først og fremmest at fastsætte en klar struktur og et sæt regler, der er nemme at følge, og som føles givende for dine medarbejdere. Det kan for eksempel være at planlægge sociale aktiviteter som digitale kaffepauser, fælles digitale workshops, frokoster eller andre obligatoriske digitale sammenkomster, der er relevante for din virksomhed. Et andet godt tip er at oprette en tråd til intern kommunikation. Start en gruppechat, hvor du kan "socialisere digitalt" med dine kollegaer og medarbejdere. Det skaber et fællesskab og bliver et rum, der kan minde om at mødes på gangen eller stå ved kaffemaskinen og smalltalke.

Lav en klar struktur for digitale møder, så alle har mulighed for at deltage på lige vilkår og føle sig set og hørt. Ved at have planlagte ”check-ins”, som f.eks. at starte dagen sammen som et team, kan du få et bedre overblik over dine medarbejderes trivsel og styrke fællesskabet.
Sørg for at der er samarbejde og fastsæt en plan med faste arbejdstider, så alle er til rådighed i de vigtigste timer af arbejdsdagen. Hvis I f.eks. spiser frokost på samme tid, betyder det, at I også kan lave digitale frokoster sammen som en social aktivitet, og samtidig ved alle også, hvornår der er pause og ikke arbejdes.

Det er også vigtigt at mødes digitalt for lave fysiske aktiviteter sammen. Book pauser på 10 minutter, hvor alle er sammen og følger enkle øvelser med udstrækning og bevægelser, hvor I kan peppe hinanden op, grine og slappe af. Afslut også gerne arbejdsugen med noget sjovt som en fredagsquiz eller andre virtuelle konkurrencer for at skabe engagement og teambuilding.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik