Fem aktiviteter med kollegerne, som ikke handler om at drikke kaffe

Fem aktiviteter med kollegerne, som ikke handler om at drikke kaffe

Skiftet til hjemmearbejde har fået os til at indse værdien af fællesskabet på arbejdspladsen. Men nu, hvor vi endelig kan vende tilbage til vores arbejdspladser, kan den sociale overgang være hård for nogle. Atmosfæren i kaffestuen er måske lidt mere stiv end før pandemien. Så det er måske på tide at bruge relationsopbyggende aktiviteter til at bryde isen! Her er fem tips til at komme i gang.

Film- og serieklub

Næst efter vejret er film og tv nok de mest almindelige samtaleemner i frokostlokaler rundt om i landet. Så hvorfor ikke gøre det til en regelmæssig aktivitet? Konceptet er enkelt, og du bestemmer selv, hvordan det skal organiseres. Et afsnit om ugen eller en hel sæson om måneden? Forudbestemte diskussionspunkter eller måske dine egne anmeldelser? Det er også nemt at inddrage folk, der arbejder eksternt, i et videomøde.

Loppemarked/byttedag

Lær dine kolleger at kende, samtidig med at du opdaterer din garderobe! En persons tøjstil eller indretning kan afsløre en masse om vedkommendes personlighed. Og kan måske også overraske! Uanset hvad, så har mange af vores ejendele en historie - og den kan også være et godt udgangspunkt for en god samtale. Et loppemarked eller en byttedag kan f.eks. varieres ved at have bestemte temaer. Som f.eks. fest og glitter, bøger, sko eller måske "mit dummeste køb".

Yoga og meditation i pausen

Fordelene ved fælles yoga- og meditationssessioner på arbejdspladsen er mange og rækker langt ud over det at opbygge relationer. Yoga og meditation forebygger stress og stivhed, mindsker stillesiddende adfærd, øger blodcirkulationen og giver hjernen en tiltrængt pause, for blot at nævne nogle få.

Fredagsquiz

Hvem kan ikke lide en sjov quiz? Mulighederne er uendelige! Del dine kolleger op i hold, eller guiz alle mod alle. Lav en løbende oversigt over, hvem der skal quizze, og bestem ugens tema, eller brug færdige online-temaer. På kahoot.com kan du f.eks. sammensætte din egen quiz eller deltage i andres quiz. Hvis mange arbejder hjemmefra, kan websteder og apps som Kahoot være en god løsning, da alt er digitalt.

Kaffeklub

Ja, titlen lovede en liste uden kaffe, men det løfte kunne vi ikke holde. Kaffepausen er stadig et helligt øjeblik for mange, men der er potentiale for videreudvikling. En kaffeklub kunne for eksempel bestå i, at en person på kontoret er ansvarlig for ugens kaffe. Det skal dog være noget ud over det sædvanlige, men det betyder ikke nødvendigvis ekstra dyre og luksuriøse kanelsnegle til kaffen. Hellere noget usædvanligt slik fra andre lande eller måske en filminspireret kaffe - det giver garanteret anledning til en god snak.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik