Giv hjernen et boost med en eftermiddagslur

Giv hjernen et boost med en eftermiddagslur

Træt om eftermiddagen? Snup en såkaldt powernap. En kort lur, når trætheden efter frokost kommer snigende, har flere fordele. Tag en lur om eftermiddagen og få mere energi, øget koncentration og hurtigere reaktionstid.

 

Sove på arbejdet – kan man virkelig gøre det? Ifølge søvnforskere fra Stressforsknings-instituttet er en powernap på ca. 10 minutter en god måde at få et hurtigt energiboost til resten af arbejdsdagen på. At sove et øjeblik på kontorstolen, i lænestolen eller virksomhedens pauserum kan have positive virkninger på din arbejdseffektivitet, reaktionstid og opmærksomhed.

 

En undersøgelse fra University of Michigan viser også, at vi bliver følelsesmæssigt stærkere, hvis vi får lov til at tage en ordentlig pause fra arbejdet i løbet af dagen. Deltagerne fik til opgave at lave nogle computerøvelser og besvare spørgsmål om deres humør, impulsivitet og søvnighed. En del af gruppen fik lov at tage en lur, mens de andre så en film. Da gruppen efterfølgende skulle gentage øvelserne, viste det sig, at de, der havde sovet, var langt mere opmærksomme og tolerante end gruppen, som havde været vågne – et bevis på, at en kort hviletid vil føre til bedre sundhed og højere præstationer.

 

Men hvordan får du den bedste lur på arbejdet? Her kommer fire trin, der hjælper dig til en god søvn.

 

TRIN 1: Sæt dig i en behagelig lænestol og slap af. Tænk ikke på, at du skal sove – men at du måske kommer til det.
TRIN 2: Luk øjnene, tag nogle dybe vejrtrækninger og tænk på ting, som får dig til at slappe af. 
TRIN 3: Sæt alarmen 10 minutter frem, så du ikke kommer til at sove for længe, eller bed en kollega om at vække dig.

TRIN 4: Når du har vænnet dig til at powernappe, behøver du ikke længere at stille alarmen. Du vil vågne af dig selv, inden du når ned i den dybe søvn.

 

(Kilde: Göran Kecklund, professor ved Stressforskningsinstituttet)

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik