Sådan holder du den optimale pause

Sådan holder du den optimale pause

Forskning fra Baylor University viser, at den optimale pause er om formiddagen – og den kan gøre en stor forskel for din sundhed og produktivitet. Her guider vi dig til den perfekte pause.

Hold pause om formiddagen

Forskere ved Baylor University i Texas fulgte næsten 100 kontormedarbejdere i en uge for at studere effekten af de pauser, de holdt i løbet af arbejdsdagen. Forskerne kunne konstatere, at den bedste tid på dagen til en pause er en gang om formiddagen. Personer, der tog en pause fra deres arbejde i løbet af formiddagen, rapporterede om mindre ondt i hovedet, mindre rygsmerter og færre problemer med tørre og trætte øjne end dem, der sprang formiddagspausen over. Forskerne fra Baylor University rapporterede desuden om en sammenhæng mellem pauser, større arbejdstilfredshed og reduceret træthed følelsesmæssigt.

Variér og planlæg din tid

Glemmer du ofte at strække benene? Skemalæg din pause. Undersøgelser har vist, at hjernen kun kan fokusere på det samme i 45 minutter i træk, før den har brug for en pause. Sæt en alarm 45 minutter frem. Når alarmen ringer, holder du en kort pause på ca. 10 minutter – gå lidt rundt på kontoret, hent kaffe eller vand eller gå udenfor og få lidt frisk luft. Husk, at en kort pause er en måde at få varierende arbejdsdage på. Hvis du har stillesiddende arbejde, skal du sørge for at bruge din krop, når du holder en pause. Har du et fysisk krævende arbejde? Hold pause ved at hvile i stedet. Variér også mellem vanskelige og nemme arbejdsopgaver i løbet af dagen. Lidt lettere opgaver kan fungere som en kærkommen pause fra de mere vanskelige. 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik