Gør kantinen til et kreativt sted

Gør kantinen til et kreativt sted

Med et par små tilføjelser til indretningen kan kantinen gøres brugbar fra morgen til aften. Få mest muligt ud af pladsen med gennemtænkt indretning. Her er nogle tips til, hvordan du kan skabe en multifunktionel kantine, der ikke kun er egnet til at spise og snakke i, men også til alt fra store møder til koncentreret arbejde.
To personer sidder ved et rundt bord i kantinen med reoler i baggrunden

Variér siddepladserne og skab dynamik

Diverse grupper af borde og stole bringer liv i rummet. Nogle gange vil I sidde sammen som et team, mens I andre gange vil snakke sammen i en mindre grupper.

Mix lave borde med høje barborde, så man selv kan vælge, om man vil sidde eller stå. Det giver dig valgfrihed, og det er også godt for din krop og dit helbred at stå op fra tid til anden. Med en sofa eller et par lænestole kan personalet for alvor slappe af i pauserne. Høje og lave, store og små.

Klapstole og stabelstole er praktiske, da de hurtigt kan sættes op, hvis der er brug for ekstra siddepladser, og derefter kan de lige så hurtigt gemmes væk for et mere luftigt rum.

Ved nogle borde er det en god idé at placere stole med lidt højere komfort. Stole med et bredere siddeområde, slidstærkt polstring og polstring i sæde og ryg øger komforten, når stedet bruges til længere møder eller som midlertidig arbejdsplads.

Skab mindre rum i rummet

En behagelig akustik gør det lettere at slappe af i frokostpausen og er afgørende for koncentrationen i løbet af arbejdsdagen. Ved at supplere indretningen med lyddæmpende materialer øges sandsynligheden for, at medarbejderne vil føle sig godt tilpas i kantinen, selv når de arbejder der.

Anvend skærmvægge med eller uden lydabsorbering til at skabe separate rum. De fås i en række forskellige farver og udtryk, hvilket gør det nemt at vælge en model, der passer ind i det eksisterende miljø.

Bordskærme giver både afskærmning og en vis lyddæmpning. Du kan nemt montere dem direkte på bordet med bordbeslag og flytte dem efter behov.

Gardiner, tæpper eller andre tekstiler giver både et bedre lydmiljø og en blødere fornemmelse. Desuden kan stof være en fremragende rumdeler. Her kan et lydabsorberende vægtæppe med et smukt mønster være en fin detalje i indretningen.

Små frokostområder og kafferum, der ikke kan opdeles, kan stadig bruges som midlertidige, ekstra arbejdsområder med de rigtige møbler. En smart løsning er et lille flytbart computerbord, der placeres på et almindeligt bord og justeres til en ergonomisk arbejdshøjde. Vægmonterede akustikplader fylder ikke meget, men gør alligevel en stor forskel i forhold til at forbedre lydmiljøet.


Læs flere tips til lydsmarte indretninger
To personer arbejder i kantinen med lyddæmpende akustikplader
Lydaborbenter PATTERN
1.045,-
To personer i en kantine med væghængt reol og kantinemøbler
Møbelgruppe VARIOUS + GANDER
4.495,-
Der drikkes kaffe i en kantine med opbevaringsskabe, hylder og et barbord med høje stole

Organiseret opbevaring

Ofte er der opbevaringsplads i kantinen til service, duge, servietter og meget andet. Hvis du ønsker at udvide brugen af rummet, kan det være nyttigt at have plads til papir, kuglepenne og notesblokke. Et par stikkontakter og opladere kan være nyttige, hvis vægstikkontakterne ikke er tilstrækkelige til computere og mobiltelefoner, der skal oplades.

Vælg gerne en reol, der er en del af et reolsystem. Det gør det nemt at udvide og tilføje en påbygningssektion eller et par ekstra hylder, hvis dit opbevaringsbehov stiger.

Hvis du ønsker at gemme opbevaringen lidt mere, kan du i stedet vælge skabe eller et reolsystem med mulighed for at installere døre og sidepaneler. Det giver dig mulighed for at blande åben og skjult opbevaring i en ensartet stil, som også kan tilpasses.

Hvad der passer ind, afhænger naturligvis af rummets størrelse og udformning. Hvis I ikke er så mange mennesker på arbejdspladsen, kan et mindre skab til mødematerialer og lignende være tilstrækkeligt.

Opsæt et whiteboard

Forvandl din kantine til et effektivt mødelokale på et øjeblik med et whiteboard eller en glastavle. Takket være den magnetiske funktion kan whiteboardet også fungere som en praktisk opslagstavle.

Hvis du vælger et whiteboard på hjul, kan du køre det væk efter mødet, eller når rummet bruges til andre formål, men du kan også nemt tage resultaterne af et godt, kreativt møde med ind på kontoret til videre bearbejdning. Et whiteboard på hjul kan også fungere som en midlertidig afskærmning mellem bordene i et større frokostlokale. Hvis du også vil afskærme lyden, kan du vælge en lydabsorberende glastavle.


Hvilket whiteboard har du brug for?

Skab din egen kreative kantine

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik