Rengøring af whiteboard - sådan gør du

Rengøring af whiteboard - sådan gør du

Solen kaster sit strålende lys ind i kontoret. På væggen hænger et whiteboard, og i lyset kan man pludselig se, hvor beskidt det egentlig er. Men frygt ej, rengøring af whiteboardet er en simpel opgave. Ved at anvende kvalitetstuscher og udskifte tavlesvampen med jævne mellemrum kan du opretholde en ren overflade i længere tid. Læs med her og få guiden til effektiv whiteboard rengøring.
I 1960'erne blev de første whiteboards fremstillet af samme materiale som fotografisk film. Udover at være meget dyre, kunne det oveni være en udfordring at fjerne indtørret tusch fra disse tavler. I dag bliver whiteboardtavler typisk produceret af metalplader med en skinnende emaljebelægning. Det gør dem lettere at rengøre og med lidt knofedt og whiteboardrens, kan du få selv de mest genstridige pletter af, og endda helt fjerne permanent tusch fra whiteboardet. Du skal blot følge nogle helt enkle steps til whiteboard rengøring.
To personer, der laver sjov med hinanden foran et whiteboard i et mødelokale
Whiteboard DORIS
2.595,-
Opbevaringsboks til whiteboardtusser, tavleviskere og klude til tavleviskere
Air pocket
750,-

Hvorfor bliver whiteboardet beskidt?

  • Tavlesvampen er slidt og skal udskiftes.
  • Den whiteboard pen, du bruger, er dårlig og efterlader snavs og fedt på overfladen.
  • Du har brugt din hånd til at tørre whiteboardet af, og fedtet fra din hånd har efterladt et fedtlag på tavlen.
  • Der er blevet brugt uhensigtsmæssige rengøringsmidler, f.eks. sæbe, har beskadiget tavlens emalje. Derfor er det vigtigt, at du enten kun bruger vand eller whiteboardrens, som er beregnet til rengøring af whiteboard tavler. 
To kvinder brainstormer ved et whiteboard på et lyst kontor
Fordelene ved en emaljeret overflade er mange. Den er ekstremt holdbar, let at holde ren og modstandsdygtig over for ridser. Uanset hvor mange møder der afholdes på kontoret, år efter år, forbliver whiteboardet et pålideligt og uundværligt arbejdsredskab, der altid er i fokus.

Vi tilbyder et bredt sortiment af whiteboards, der imødekommer alle behov. Uanset hvem du er, kan du finde det perfekte whiteboard til dig. Hvis du har svært ved at vælge, er du altid velkommen til at kontakte os - vi står klar til at hjælpe dig!


Hvilken type whiteboard har du brug for?

Find et whiteboard, der passer til dig

FAQ

Tør overfladen af whiteboardet med en klud eller tavlesvamp for at fjerne let snavs og tørre rester.
Hvis whiteboardet er meget snavset eller har svære pletter, kan du bruge whiteboardrens. Påfør en lille mængde af rensen på en klud eller direkte på whiteboardet. 
Lad whiteboardet tørre fuldstændigt, før du skriver på det igen. Dette sikrer, at blækket eller markørerne ikke smitter af eller pletter overfladen.
Få fat i en whiteboardtørresvamp eller en klud, der er beregnet til whiteboard-brug.
Brug en whiteboardrens eller alkoholbaseret opløsning. Vær sikker på, at den er egnet til brug på whiteboard-overflader. 
Fugt en tavlesvamp eller klud med en lille mængde whiteboardrens.
Tør forsigtigt over det område, hvor den permanente tusch er påført. Brug lette og cirkulære bevægelser. Du kan blive nødt til at gentage processen flere gange for at fjerne tuschpletterne fuldstændigt.
Efter at have tørret overfladen, skal du tørre efter med en ren, tør klud eller tørresvamp for at fjerne eventuelle rester af rengøringsløsningen.
Brug en whiteboardrens eller en alkoholbaseret opløsning såsom isopropylalkohol (også kendt som rensealkohol). Sørg for, at den er egnet til brug på whiteboard-overflader. Fugt en svamp eller klud med rensen.
Tør forsigtigt over det område, hvor sprittuschen er påført. Brug cirkulære bevægelser og tør kun med et let tryk. Det kan være nødvendigt at gentage processen, for at fjerne tuschpletterne helt. Når du har tørret overfladen, skal du tørre efter med en tørresvamp eller en ren, tør klud. Dette for at sikre, at der ikke sidder rester af rengøringsløsningen.
Whiteboard tusser kan købes i mange forskellige forretninger og onlinebutikker. Du kan f.eks. finde tusser og andet tilbehør til dit whiteboard her.  
Whiteboard tusser indeholder en blæktype kaldet "alkoholbaseret blæk" eller "tørbart blæk". Dette blæk er designet til at kunne tørres af fra en whiteboard-overflade, hvilket gør det muligt at skrive, viske ud og genbruge tavlen igen og igen.
Et whiteboard bør aldrig rengøres med andet end vand eller whiteboardrens.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik