Simple tips til vellykkede møder

Simple tips til vellykkede møder

Møder er en stor del af mange menneskers hverdag. De er et vigtigt redskab for udviklingen af virksomheder og medarbejdere. Men mange møder er ineffektive. Et klart formål og den rigtige mødetype er det, der øger effektiviteten.

For at skabe effektive møder er den største udfordring at maksimere udbyttet af dem. Sørg for, at der er et klart formål og mål ved hvert møde. Er det udelukkende et informationsmøde eller har du brug for mødedeltagernes involvering? Informér om formålet ved mødeinvitationen, så deltagerne ved, hvad der forventes af dem og kan forberede sig. Sørg også for, at hver deltager har en tydelig funktion under mødet.

Vær omhyggelig med at holde tiderne og start mødet til aftalt tid, selvom nogle deltagere er forsinkede. Husk også altid at tage referat. Det gør det lettere at følge op på beslutninger og for deltagere, der kommer senere. Det kan også være en god idé med en politik omkring mobiltelefoner for at undgå forstyrrelser og afbrydelser.

Vælg mødetype efter mødets formål

Det er let at se sig blind og gøre, som vi altid har gjort – også når det gælder møder. På mange arbejdspladser afholdes alle møder omkring det samme mødebord, uanset formål. Men for at mødet skal blive vellykket, er det godt at reflektere over, hvilken type møde, der er bedst egnet.
 
Stående møder er velegnet til daglige afstemninger og hurtige statusopdateringer. Møderne bliver korte og effektive og lægger op til hurtige beslutninger. Når vi står op, bliver vi mere opmærksomme og får samtidigt en dosis daglig motion. Investér gerne i hæve-/sænke konferenceborde, som passer til både siddende og stående møder. Ved stående møder kan I også samles ved en whiteboardtavle eller et flip-over stativ, eksempelvis for at brainstorme.

Gåmøder eller ”walk and talk” udendørs er gode til dybe, afslappede samtaler i mindre grupper (maks. fem personer). Desuden er det perfekt for at få gang i kreativiteten. Forskning viser nemlig, at vi tænker mere kreativt, når vi bevæger os udendørs, end når vi sidder stille indendørs. På gåturen får I frisk luft, lys og et naturligt energiboost. ”Walk and talk” kræver ikke noget specielt udstyr, men sørg for at have komfortable sko på.
 
Traditionelle møder, hvor I sidder rundt om et bord er velegnet til formelle møder og beslutningsprocesser. Den slags møder har ofte en ordstyrer og en klar dagsorden. Hvis mødet er meget struktureret, kan det blive både effektivt og tidsbesparende. Men traditionelle møder risikerer samtidigt at hæmme kreativiteten og gøre deltagerne passive. 

Kreative møder hjælper jer med at finde nye perspektiver, løsninger og muligheder. Som med alle typer møder, er det vigtigt, at der er et klart formål, men drop dagsordenen. Kreative møder handler om at tænke ud af boksen samt integrere, udveksle og diskutere idéer med hinanden. Anvend whiteboardtavler, post-it sedler eller andet værktøj for at visualisere tanker. Tag gerne pauser og skift miljø i løbet af mødet for at få nye indtryk.

 

Se hele udvalget indenfor kontor-og konferencemøbler.
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik