Omsorg for personalet - en nøgle til en effektiv produktionsindustri

Omsorg for personalet - en nøgle til en effektiv produktionsindustri

Industrielle arbejdspladser er blandt de absolut mest ulykkesramte. Så hvordan kan en fabrik inden for produktionsindustrien have en rekord på 418 ulykkesfri dage? Wojciech Szeląg er specialist inden for sundhed og sikkerhed på AJ Produkters træfabrik, AJFF, i Polen. I fem år har hans mål været, at personalet skal have det så godt som muligt - og være så trygge som muligt.
På AJs Møbelfabrik i den polske by Slupsk har AJ Produkter siden 1996 produceret størstedelen af vores træmøbler. I tråd med fabrikkens stræben efter at fremstille blandt andet ergonomisk udformede møbler, såsom hæve sænkeborde, er fabrikkens prioritet også at fremme en ergonomisk og sikker arbejdsplads for sit personale. Wojciech Szeląg, som er specialist inden for sundhed og sikkerhed hos AJFF, er meget stolt af dette arbejde.
Wojciech Szelag

- "I midten af 2021 nåede vi først rekorden med 365 ulykkesfri dage, så øgede vi den til vores nuværende rekord. Min største succes i mine år hos AJ Produkter har været, at vi opnåede 418 dage helt uden ulykker," siger han.

Så hvad er opskriften på en arbejdsplads, hvor ulykkerne er så få? Wojciech mener, at man skal begynde at tænke sikkerhed ind helt fra starten. Inden en nyansat går ud i produktionshallen, følger de en nøje protokol.

- "Under den indledende uddannelse for nye medarbejdere starter vi med at lade dem blive fortrolige med blandt andet sikre løfteteknikker. Personalet får uddannelse i, hvordan de løfter korrekt, og hvor meget de kan løfte afhængigt af om de er kvinder eller mænd. Derudover lærer de, hvad korrekte ergonomiske arbejdsstillinger indebærer," fortæller Wojciech.

Lær mere om korrekt løfteteknik

Belastningsskader er meget almindelige inden for produktion og noget, der er svært at undgå. Men Wojciech ser helt klart en sammenhæng mellem hvordan de ansatte bliver behandlet og virksomhedens lønsomhed. Med de rette værktøjer og teknikker er det muligt at forbedre oddsene for at forblive skadesfri - og dermed opretholde en stabil arbejdsstyrke. Overalt på fabrikken er der hjælpemidler til at arbejde under gode forhold, såsom løfteborde og palleløftere, men også vogne og rullebånd. Hvis materialer alligevel er nødt til at blive flyttet manuelt, hjælper man hinanden og løfter sammen.
To medarbejdere flytter en pakke på en fabrik i polen

Grundig risikostyring og sikkerhedsudvikling med BBS

For at håndtere risici, der er arbejdsrelaterede, registreres alle potentielle trusler og ulykkesrisici i en sikkerhedsmodel og diskuteres derefter på ugentlige møder med lederne på fabrikken.

- Derefter udvikler vi foranstaltninger til at forhindre disse og lignende situationer i at opstå," forklarer Wojciech.

Han konstaterer også, at sikkerheden på fabrikken blev markant forbedret, da man i 2019 indførte BBS, et såkaldt adfærdsmæssigt baseret system, som blandt andet indebærer, at ansatte fra produktionsafdelingen og fra administrationen diskuterer forbedringsforanstaltninger sammen med personalet, der arbejder på gulvet i fabrikken.

 

Læs mere om AJFFs ledelsesmetoder

 

Wioleta Kowalik, fabrikschef hos AJFF, ser sikkerhed og ergonomi som en utrolig vigtig del af fabrikkens udvikling. Hun og ledelsesteamet kigger konstant på tekniske ændringer, de kan foretage for at forbedre effektiviteten og samtidig minimere risikoen for skader på produktionsgulvet. For eksempel overvejer de at investere i en læsserobot i 2024, som vil eliminere løft af store, færdigsamlede møbler.

Et sundt og sikkert miljø - fra gulv til loft

Wojciech fortæller, at ledelsen i den interne sikkerhedspolitik har besluttet, at der ikke skal spares på de økonomiske ressourcer, når det handler om at forbedre arbejdsforholdene og indkøbe beskyttelsesudstyr af høj kvalitet. Medarbejderne har fuld adgang til alt det nødvendige personlige udstyr, de har brug for til deres specifikke opgaver. Hvis medarbejderne har brug for nye sikkerhedssko, handsker eller høreværn, er de enten tilgængelige på produktionschefens kontor eller kan bestilles. Spredt rundt i lokalerne er der dispensere med små ørepropper, hvis der er brug for dem hurtigt, og i afdelinger, hvor sikkerhedshjelme er et krav, er de tilgængelige lige ved siden af indgangen.

En fabriksarbejder på den polske træfakbrik arbejder med handsker på
En dispenser med ørepropper i
I skrivende stund er antallet af ulykkesfrie dage i malerafdelingen over 2.000. Da der kun bruges vandbaseret maling, afgiver den ikke en stærk lugt på fabrikken og er ikke sundheds- og miljøskadelig på samme måde, som oliebaseret maling kan være. Spåner og støv, som naturligt opstår, når man arbejder med træ, bliver filtreret ud af luften af et effektivt loftsventilationssystem, som findes overalt på fabrikken.

På gulvet i produktionshallerne løber lysegrønne linjer lige gennem de store lokaler. I kombination med trafikspejle og afspærring er det tydeligt, hvor personalet skal gå hen for at holde en sikker afstand til gaffeltrucktrafikken. Gule linjer viser i stedet, hvor materialer, paller og varer skal placeres. I et miljø, der let kunne blive rodet og farligt, er der i stedet en klar balance, hvor alt og alle har deres plads i en industriel mikroverden.
Gulvmarkering på AJs fabrik i Polen

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik