Sådan gør du det åbne kontorlandskab til et produktivt arbejdsmiljø

Sådan gør du det åbne kontorlandskab til et produktivt arbejdsmiljø

Der er flere fordele ved åbne kontorlandskaber. Det er omkostningseffektivt, styrker fællesskabet og giver mulighed for et øget samarbejde. Det kan dog også føre til mere distraktion og høje støjniveauer. Derfor er det vigtigt at planlægge indretningen af kontorlandskabet omhyggeligt. Lyddæmpning og afskærmning er især vigtigt, men også medarbejdernes placering og adgang til stille rum har stor betydning.

 

Dæmp lyden og skærm af – Anvend gode lydabsorbenter og indretningstekstiler i form af gardiner og tæpper. Det reducerer støjniveauet og gør kontoret hyggeligere. Opstil gulvstående skærmvægge og montér bordskærme på skrivebordene. Det er en god måde yderligere at sænke støjniveauet på samtidig med, at arbejdspladserne afskærmes og der skabes private sfærer, som beskytter mod indkig uden at isolere medarbejderne fra hinanden.
 

Indret med planter – Med planter på kontoret bliver miljøet mere levende, tiltalende og kreativt. Desuden sænker de stressniveauet og øger ydeevnen på arbejdspladsen, renser luften, frigiver ilt og hæver luftfugtigheden. Selv kunstige planter har en positiv indvirkning på os mennesker og er et fremragende alternativ, hvis det ikke er muligt at indrette med levende planter, f.eks. på grund af allergi.

 

Gennemtænk placeringen – Lad personer, der arbejder sammen, sidde tæt på hinanden og placér dem med størst behov for ro i den mest støjsvage del af kontoret. At sidde ved et vindue eller med overblik over rummet skaber en følelse af deltagelse, mens det kan opleves som negativt at sidde med ryggen til kolleger eller ud mod en gang.

 

Giv adgang til stille rum og mødelokaler – Det er vigtigt at tilbyde medarbejderne rum, hvor de kan gå hen, hvis de skal tale længe i telefon eller med hinanden, eller har arbejdsopgaver, der kræver fuld koncentration. Disse rum må gerne være indrettet med komfortable sofaer, lænestole og andre loungemøbler for at give en behagelig pause fra skrivebordet. Det er også godt at placere printere og andet udstyr, der larmer, i separate rum.

 

Møblér om – Vi har godt af variation og at møblere om på kontoret fra tid til anden er en nem måde at forny og øge inspirationen på.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik